Seks drept i selvmordsaksjon

Seks mennesker ble drept og minst 40 såret, flere av dem alvorlig, da en bombe eksploderte i en selvmordsaksjon i et kjøpesenter i den israelske byen Netanya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben eksploderte i et travelt kjøpesenter i byen Netanya mens israelere handlet inn til deres sabbath-høytid, melder israelsk radio.

Attentatmannen og minst fem andre ble drept, men tallet på antallet drepte kan komme til å stige etter hvert som omfanget av attentatet blir kartlagt.

Vitner har fortalt til radiostasjoner at eksplosjonen kunne høres flere hundre meter unna kjøpesenteret, og at en stor røyksky steg fra bombestedet.

- Jeg så en mann som med arabisk utseende, og som bar en svær blå bag. Jeg sa: «Se, der er en terrorist», sier et øyenvitne til en lokal radiostasjon. Hun alarmerte politiet, men bomben gikk av før politiet kom til stedet, melder nyhetsbyrået Ap.

Netanya ligger omtrent ti kilometer fra Vestbredden og har vært åsted for flere terrorhandlinger fra palestinske militanter i det siste. Foreløpig har ingen tatt på seg ansvaret for dette siste bombeattentatet.

Israelske sikkerhetsstyrker har vært i alarmberedskap etter at israelske militære styrker i det siste har hatt flere militære operasjoner inne på palestinske områder. Tidligere i uka ble fem palestinske politimenn drept mens de sov og lagde mat, en hendelse som israelske soldater hevder var en «misforståelse».

KAOS OG ØDELEGGELSE: En israelsk spesialetterforsker er på åstedet for å sikre spor etter bombeeksplosjonen.
DØDE FRAKTES BORT: Minst Seks personer døde i selvmordsaksjonen i kjøpesenteret.