Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks drept i togulykke

Flere personer omkom og rundt 60 ble skadd da et tog kolliderte med en personbil ved London, og deretter sporet av, opplyser britisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på en planovergang ved Ufton Nervet vest for London ca klokka 19.15 norsk tid i går kveld.

Politiet melder om seks døde, og togføreren er en av disse. Rundt 60 mennesker skal være skadd, og ti av dem alvorlig. Åstedet ble beskrevet som "en eneste stor ødeleggelse", ifølge BBC.

Alle de skadde skal nå være reddet, men brann- og politimenn skal gjennomsøke vraket og det omkringliggende området med hunder for sikkerhets skyld, sa politimester Trotter på en pressekonferanse i går kveld.

Ifølge nyhetsbyrået AP satt seks personer fast i vraket mer enn tre timer etter kollisjonstidspunktet.

- Toget så ut som en vridd baguette, sier Tim Grundy, et øyenvitne til ulykken, til BBC.

Han forteller at de midtre seksjonene var fullstendig ødelagte.

- Jeg var utrolig heldig fordi vogna jeg var i ikke tippet over - den foran og den bak gjorde det, sier togpassasjer Jonny Saunders til AP.

Jeg prøvde å få tak i hammeren for å knuse glasset, og klarte til slutt å komme meg ut. Vi i vår vogn var heldige, men det var klart noen som var mindre heldige, sier han.

Høyhastighetstoget eies av First Great Western trains. Det var på vei fra Paddington stasjon i London til Plymouth i sørvest-England, med rundt 300 passasjerer. Network Rail, selskapet som har ansvar for infrastukturen til den nasjonale jernbanen, sier planovergangen har automatiske bommer som stenger på begge sider av sporene.

Ingenting indikerer at ansvaret for ulykken kan plasseres hos jernbanens ansatte eller ved infrastrukturen. Togsikkerhet har vært en politisk het potet etter flere ulykker med store dødstall etter privatiseringen av jernbanen i England, melder Reuters.

SEKS OMKOMMET: Himmelen er opplyst av nødlys etter dødsulykken lørdag kveld.
VEIEN BLOKKERT: Politiet stengte av veien vest for Reding etter den dramatiske togulykken lørdag kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media