Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Thailand:

Seks elefanter døde etter å ha falt ned foss

Seks elefanter falt ned en foss og druknet i Thailand etter at de skal ha forsøkt å redde hverandre.

DRUKNET: Khao Yai nasjonalpark i Thailand har besluttet å flytte gjenlevende elefanter vekk fra området, der seks elefanter omkom lørdag, for å forhindre at flere liknende episoder kan oppstå. Foto: Panupong Changchai / Thai News Pix / AFP / NTB Scanpix
DRUKNET: Khao Yai nasjonalpark i Thailand har besluttet å flytte gjenlevende elefanter vekk fra området, der seks elefanter omkom lørdag, for å forhindre at flere liknende episoder kan oppstå. Foto: Panupong Changchai / Thai News Pix / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det var klokka 15.00 lørdag ettermiddag lokal tid at arbeidere ved Khao Yai nasjonalpark i Thailand hørte flere elefanter «gråte» ved et av fossefallene i parken.

De rykket ut for å undersøke hva som forårsaket støyet.

Det skriver flere utenlandske medier, blant andre BBC og Sky News.

Forårsaket av baby-elefant

Da arbeiderne ankom stedet, fikk de øyne på to voksne elefanter som sto på kanten av fossen, og tittet ned. Rett under dem, på et av de øverste punktene, lå det en baby-elefant, livløs i vannet.

Lenger nede, på bunnen av fossen, lå ytterligere fem elefanter døde.

Ifølge Sky News hevder arbeiderne ved parken at disse skal ha falt ned fossen og dødd som følge av å ha forsøkt å ta seg til den unge elefanten, og redde den.

PÅKJENNING: Dødsfallene kan føre til en følelsesmessig påkjenning for de gjenlevende elefantene i flokken, hevder Edwin Weik, grunnlegger for Wildlife Friends Foundation Thailand. Foto: Panupong Changchai / Thai News Pix / AFP / NTB Scanpix
PÅKJENNING: Dødsfallene kan føre til en følelsesmessig påkjenning for de gjenlevende elefantene i flokken, hevder Edwin Weik, grunnlegger for Wildlife Friends Foundation Thailand. Foto: Panupong Changchai / Thai News Pix / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Følelsesmessig påkjenning

De to gjenlevende elefantene, i det som var en flokk på åtte elefanter, blir nå tatt hånd om av nasjonalparken.

Edwin Weik, grunnlegger for organisasjonen Wildlife Friends Foundation Thailand, sier til BBC at disse kan ha vanskeligheter for å overleve på egen hånd framover, da de avhenger av å ha flere rundt seg.

Dette med tanke på å skaffe seg mat og sikkerhet.

HJORT: En kvinne ble denne helgen angrepet av en hjort i Ester Park i Colorado i USA. Heldigvis gikk det bra med kvinnen, som kom fra hendelsen uten en skramme. Video: CNN Vis mer

Den tragiske hendelsen kan også føre til en følelsesmessig påkjenning for elefantene, forteller Weik.

- Elefanter er kjent for å kunne uttrykke sorgen sin. Bare tenk på denne hendelsen. Det er som å miste halve familien, sier han.

- Men det er dessverre ikke noe vi kan gjøre når slikt inntreffer. Naturen går sin gang, fortsetter han.

Har stengt fossefallet

Det er imidlertid ikke første gang en slik hendelse skjer ved det aktuelle fossefallet i nasjonalparken, kalt Haew Narok. I 1992 døde åtte elefanter på liknende vis der, ifølge BBC.

Tunya Netithamakul, sjef for nasjonalparken, har etter lørdagens hendelse besluttet å stenge fossefallet for alle besøkende.

Det skal også ha blitt besluttet å flytte andre elefanter i området lenger bort fra stedet, for å hindre at en ny hendelse skal forekomme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling