Seks elgpåkjørsler på under 4 timer

Det var mange sammenstøt mellom elg og kjøretøy torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kan lønne seg for bilister å være ekstra oppmerksomme når de er ute å kjører på mørke norske vinterveier. I et tidsrom på under fire timer torsdag ettermiddag og kveld ble det i Hedmark fylke alene rapportert inn om 6 sammenstøt mellom elg og kjøretøy.

Ingen personskader Operasjonsleder Frank Løkken ved Hedmark politidistrikt sier det er mye til tross for at fylke dekker et stort område.

- Alle påkjørslene skjedde i tidsrommet mellom klokken 17 og klokken 20.30. Det har heldigvis ikke vært noen alvorlige ulykker. Vi har ikke fått noen meldinger om at personer har blitt skadet. Men det er tydelig at elgen trekker nå siden den beveger seg ut på veiene, sier han.

Fallviltgruppa ble varslet i forbindelse med samtlige påkjørsler i Hedmark i går.

Senk hastigheten Så langt i 2011 har det vært 41 elgpåkjørsler i Hedmark fylke alene. Politiet ber bilister være ekstra forsiktige når de er ute å ferdes på veiene.

- Det hjelper å senke hastigheten og å være ekstra oppmerksom. Da er også sjansen for skader mindre i sammenstøt med disse store dyrene, sier Løkken.

Også i Oppland fylke var det sammenstøt med elg på veiene. En lastebil kjørte på og skadet et dyr alvorlig. Utenom elgen kom ingen personer til skade, og lastebilen kunne kjøre fra stedet. Fallviltgruppa ble her varslet om elgen.

Operasjonsleder ved Vestoppland politidistrikt, Kai Lyshaugen, sier forteller at det også ferdes mye elg visse steder i Oppland.

- Vi har blitt informert fra fallviltgruppa at det er spesielt mye elg som trekker over riksvei 4 i Toten kommune. Når det gjelder påkjørsler har vi vært heldige siste døgn. Bortsett fra elgen er det kun et rådyr som har blitt påkjørt, forteller han.