Seks elgpåkjørsler på under 4 timer

Det var mange sammenstøt mellom elg og kjøretøy torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kan lønne seg for bilister å være ekstra oppmerksomme når de er ute å kjører på mørke norske vinterveier. I et tidsrom på under fire timer torsdag ettermiddag og kveld ble det i Hedmark fylke alene rapportert inn om 6 sammenstøt mellom elg og kjøretøy.

Ingen personskader Operasjonsleder Frank Løkken ved Hedmark politidistrikt sier det er mye til tross for at fylke dekker et stort område.

- Alle påkjørslene skjedde i tidsrommet mellom klokken 17 og klokken 20.30. Det har heldigvis ikke vært noen alvorlige ulykker. Vi har ikke fått noen meldinger om at personer har blitt skadet. Men det er tydelig at elgen trekker nå siden den beveger seg ut på veiene, sier han.

Fallviltgruppa ble varslet i forbindelse med samtlige påkjørsler i Hedmark i går.

Senk hastigheten Så langt i 2011 har det vært 41 elgpåkjørsler i Hedmark fylke alene. Politiet ber bilister være ekstra forsiktige når de er ute å ferdes på veiene.

- Det hjelper å senke hastigheten og å være ekstra oppmerksom. Da er også sjansen for skader mindre i sammenstøt med disse store dyrene, sier Løkken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer