Seks fanger på rømmen

Åtte innsatte i Arendal kretsfengsel klarte å rømme samtidig i går ettermiddag. To av dem ble innhentet kort tid etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flukten var godt planlagt, synkronisert og koordinert med stor presisjon med noen på utsiden av murene. Rømningen i går er den største masseflukten i Arendal kretsfengsels 137 år gamle historie.

Kuttet hengelås

Klokken 16.00 i går klarte noen fanger å distrahere to fangevoktere i luftegården. På utsiden av fengselet sto flere personer klare, og skjøv to store wiretengere under porten til kretsfengslet. På et blunk hadde fangene kuttet over de kraftige hengelåsene og dørene til frihet var åpne.

Av de 17 som oppholdt seg i fangegården, var det åtte som sprang det de maktet. To ble rast innhentet av politiet og fengselets egne ansatte. Utover kvelden i går kom det inn flere tips til politiet om de seks på rømmen, men ingen var i morges pågrepet, melder Fædrelandsvennen Nettavis.

Full varsling

Alle landets grensestasjoner, Kripos, Tollvesenet og politiet på Sørlandet er varslet og på utkikk etter rømlingene. De betegnes ikke som farlige, men noen av dem kan bli voldelige i spesielle situasjoner. Politiet ber derfor publikum om ikke å gripe inn, men varsle dem dersom noen skulle få øye på de seks på rømmen.

Varetektsfanger

De åtte som rømte er mellom 20 og 40 år. De fleste satt i varetekt, bortsett fra en som sonet en dom. En av fangene er en kosovo-albaner, mens de andre er fra Arendal og Kristiansand. De fleste var siktet for narkotika- og vinningsforbrytelser, mens en var siktet for legemfornæmelse.