Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks FN-soldater drept i Mali

Seks FN-soldater er drept og 30 andre såret i et angrep mot en FN-leir i Kidal øst i Mali.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge FNs spesialutsending til landet, Mahamat Saleh Annadif, ble FN-leiren angrepet i morgentimene fredag.

Seks guineanske soldater i FNs fredsbevarende MINUSMA-styrke ble drept og 30 andre ble såret, ifølge FN-kilder. Det mistenkes at militante islamister sto bak angrepet.

Mellom to rakettutskytinger kjørte selvmordsbombere en bil inn på basen, og deretter sprengte de den, opplyser en guineansk kilde i MINUSMA til nyhetsbyrået AFP.

Samme dag mistet tre maliske soldater livet i et bakholdsangrep i Timbuktu lenger vest i landet.

Norsk personell FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer det «massive og avanserte» angrepet mot FN-basen og understreker at angrep mot fredsbevarende styrker er krigsforbrytelser. I en uttalelse lover han også støtte til den maliske regjeringen.

Også i forrige uke ble en FN-base i Mali angrepet, da i utkanten av Timbuktu. Én regjeringssoldat og fire angripere ble drept, og en FN-ansatt ble såret i angrepet.

Norge bidrar med rundt 70 personer og et transportfly til MINUSMA-styrken.

De norske er ifølge Forsvaret i hovedsak stasjonert i området rundt hovedstaden Bamako sør i landet, men transportflyet benyttes til å frakte forsyninger til FN-styrkene rundt omkring i landet.

Al-Qaida Militante islamister, flere av dem med bånd til al-Qaida, tok i 2012 kontroll over store deler av Nord-Mali.

Frankrike sendte militære styrker til landet og drev dem på retrett, og samme år etablerte også FN sin fredsstyrke i landet.

Mali er fortsatt preget av lovløshet og blant gruppene som gjentatte ganger har gjennomført aksjoner i landet er al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM).

Angrep hotell
I november stormet militante islamister et hotell i Bamako og tok over 170 personer som gisler. 22 mennesker ble drept i angrepet, mange av dem utlendinger.

Islamistgruppene Al-Mourabitoun påtok seg ansvaret for hotellangrepet og hevdet at det ble gjennomført i samarbeid med AQIM.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media