Seks hester gikk amok

BERGEN (Dagbladet): Japanske turister lå strødd og skadd på den bratte fjellveien fra Briksdalsbreen etter at seks hester løp løpsk i går formiddag. Elleve ble sendt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japanerne var på vei ned fra Briksdalsbreen da den nest bakerste hesten av et følge på seks slet seg løs fra følget og tok med seg hestene foran på vei ned. I hver vogn satt kusk og tre japanere.

I raskt trav stormet hestene nedover den humpete og steinete kjerreveien. En hest slet seg løs fra vogna og løp ned ura på den andre siden av veien. En vogn veltet, en annen humpet bak en hest med avrevet hjul.

Til sykehus

Alle passasjerene falt av i det løpske rittet. Fire ble hentet i luftambulanse og kjørt til Sentralsjukehuset i Førde og til Fylkessjukehuset i Nordfjordeid.

Elleve turister ble sendt til sykehus, en er alvorlig skadd, de andre har mindre bruddskader og skrives ut i dag.

Resten av det japanske følget på vei ned fra Briksdalsbreen samlet seg i går på Quality Sogndal Hotell, tydelig merket av ulykken.

Japanerne hadde plottet ut Briksdalsbreen som reisemål på sin rundtur i Skandinavia.

I går ble ferieidyllen brutt på det stedet som brosjyrene selger slik: «Norge med fjordhester, bunadskledde jenter, bratte, blå fjellsider, isbre og kjerrevei over steinbru.»

Hoppet av

Det var like over steinbrua mellom breen og Briksdal Fjellstue ulykken skjedde. Hestene stormet to hundre meter framover kjerreveien før kusker og turister greide å roe dem ned. En hest måtte avlives på stedet.

- Jeg skal aldri mer kjøre hest i Norge, sier tyske Carl Heinz Plett. Han var på vei opp Briksdalsveien da hesten ble urolig.