Foto: MARTIN HÅGENSEN
Foto: MARTIN HÅGENSENVis mer

- Seks hus tatt av ras

Sju personer reddet ut, etter at 200-300 meter bredt ras gikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): SISTE:  Politiet i Nord-Trøndelag har ikke fått melding om at en person er savnet etter leirraset som gikk i formiddag, slik det tidligere ble meldt.

- Det har vi ikke fått opplysninger om, sier Anita Stavran, pressekontakt ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet bekrefter sju personer er  flydd ut av rasområdet i redningshelikopter. De er fraktet til Sykehuset Namsos.

- De er i god behold, sier Stavran.

Seks bolighus ble i formiddag tatt av ras, og flere av husene er rast i sjøen i Kattmarkvegen i Namsos. Flere mennesker er tatt av leirraset. Det samme er også en bil, bekrefter Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Kart GULE SIDER:
Kart GULE SIDER: Vis mer

Personer i det ene huset har prøvd å tilkalle hjelp ved å vifte med et rødt flagg, ifølge Trønder-Avisa.

Raset har gått 150-200 meter ut i sjøen og er anslagsvis 200-300 meter bredt, skriver Namdalsavisa.

- Det har gått et leirras i Namsos. Flere hus skal være tatt, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sola til Dagbladet.no.

Foto: Martin HÅGENSEN
Foto: Martin HÅGENSEN Vis mer

Redningssentralen har sendt Sea King-helikopter fra Ørland, som er i ferd med å hente folk ut av rasområdet. Luftambulanse fra Brønnøysund og Trondheim rykket også ut, etter at det ble slått katastrofealarm.

- Situasjonen er veldig uoversiktlig ennå, sier pressevakt Marte Dahl ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Fotograf Martin Hågensen er på stedet og gir denne beskrivelsen av hvordan det ser ut:

Foto: MARTIN HÅGENSEN
Foto: MARTIN HÅGENSEN Vis mer

- Det er et flatt område med leirgrunn som er helt rast ut i sjøen, og jeg vil tippe at raset er på 150-200 meter, sier Hågensen til Dagbladet.no.

- Det er fullt av redningsmannskaper på stedet, og det jobbes nå med å få helikopter inn til området der de tror det kan være folk, sier han.

Ifølge NRK står en mann midt i raset ved siden av en bil, og kommer seg ikke ut. Han må hentes ut med helikopter. Et øyenvitne sier til TV 2 at også minst to biler er tatt av raset. Politiet har fått melding om at to personer sitter fast.

Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser til Dagbladet.no at alt tilgjengelig politimannskap i Namsos er rykket ut til rasstedet. Både brannvesen, ambulanser og dykkere er også rykket ut.
Dykkerne er nå i gang med søk i sjøen.

Det er etablert et pårørendesenter i samfunnshuset i Namsos. Pårørende bes ringe 95 19 79 22 eller 95 86 80 68.

Foto: MARTIN HÅGENSEN
Foto: MARTIN HÅGENSEN Vis mer

Politiet i Nord-Trøndelag ble varslet om raset 11.45. Ifølge meldingen skal flere hus og et hyttefelt være berørt av raset.

Namdalsavisa skriver at det pågikk veiarbeid i området og at raset skal ha blitt utløst ved en sprengning.

Vi oppdaterer saken fortløpende...