Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks IS-terrorister drept:
- Planla angrep mot Sverige

Alle seks skal ha hatt ledende posisjoner i terrorgruppa.

TERRORORGANISASJON: Siden den 24. april i år har seks personer med ledende posisjoner i terrororganisasjonen IS blitt drept, opplyser det amerikanske militærforbundet Centcom.

Flere av de drepte skal ha planlagt angrep mot Sverige. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix
TERRORORGANISASJON: Siden den 24. april i år har seks personer med ledende posisjoner i terrororganisasjonen IS blitt drept, opplyser det amerikanske militærforbundet Centcom. Flere av de drepte skal ha planlagt angrep mot Sverige. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden den 24. april i år har seks personer med ledende posisjoner i terrororganisasjonen IS blitt drept, opplyser det amerikanske militærforbundet Centcom.

Flere av de drepte skal ha planlagt angrep mot Sverige, skriver CNN.

- Den 12. juni gjennomførte koalisjonsstyrkene et angrep mot en etterretningsansvarlig i IS som er knyttet til en terrorcelle som planla angrep i Sverige, heter det i en uttalelse fra Centcom, gjengitt av CNN.

I uttalelsen legges det til at «to andre personer, som er direkte knyttet til planer om å angripe Sverige», ble drept 24. juni.

De drepte terroristene skal også ha planlagt angrep i Saudi-Arabia og USA.

En av terroristene som er drept var en en belgisk fremmedkriger, som ifølge pressemeldingen kom til Syria for å planlegge angrep mot amerikanske interesser. Han skal ha blitt drept i et luftangrep 2. juni, skriver NTB.

Fire andre hevdes å ha deltatt i en terrorcelle som planla angrep i Sverige. Én ble ifølge amerikansk militære drept i luftangrep 12. juni, to skal ha blitt drept 24. juni og den fjerde oppgis å ha blitt drept 26. juni.

Den siste av de seks skal ha planlagt angrep i Saudi-Arabia. Han skal ha blitt drept 24. april.

Amerikansk militære opplyser ikke hvor de seks ble drept. Pressemeldingen er skrevet av Operation Inherent Resolve, den amerikanske betegnelsen på militæroperasjonen mot IS i Syria og Irak.

Saken oppdateres