Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks journalister tatt i Elfenbenskysten

For «å ha spredt falsk informasjon».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks journalister er pågrepet i Elfenbenskysten for «å ha spredt falsk informasjon» om opprør blant landets sikkerhetsstyrker.

De siste ukene har det blitt meldt om skyting i militærforlegninger i Adiake, der elitestyrker første gang protesterte mot uteblitt lønnsutbetaling 5. januar. Siden har de flere ganger benyttet samme fremgangsmåte, siste gang i forrige uke. Etter forrige ukes hendelse "beklaget de overfor myndighetene", ifølge en høytstående militærkilde.

- Når det gjelder de nylige militære handlingene, mener vi at enkelte medieorganisasjoner har spredt falsk informasjon i et forsøk på å oppfordre soldatene til opprør", heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

Tre av journalistene er også redaktører og eiere av de uavhengige avisene L'Inter og SoirInfo, samt opposisjonsavisene Le Temps og Notre Voie.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling