VELTET: Denne vogntogvelten var den første ulykken av tre i løpet av bare en time. Den inntraff på Notodden. Foto: Frode Stian Andersen
VELTET: Denne vogntogvelten var den første ulykken av tre i løpet av bare en time. Den inntraff på Notodden. Foto: Frode Stian AndersenVis mer

Seks kjøretøy involvert i tre ulykker på en time i Telemark

- Det har vært hektisk, erkjenner politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Klokka 14.42 inntraff den første ulykka da et østerriksk vogntog lastet med tomme melkekartonger hadde veltet og lå delvis utenfor veien på riksvei 37 mellom Gransherad og Ormemyrkrysset på Notodden.

Sjåføren, en 38 år gammel tysker, ble kjørt til Notodden sykehus, men skal ikke være alvorlig skadd.

Kjedekollisjon 37 minutter senere, klokka 15.19, fikk politiet i Telemark melding om at tre biler hadde kollidert på Vessia i Porsgrunn.

- Det var en gammel mann som ikke så at de to andre bilene sto og ventet på grønt lys i krysset, og kjørte i bilen foran, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Bilen foran ble dyttet framover og traff den tredjebilen som også sto i kø. En passasjer i den midterste bilen ble brakt til legevakta i Porsgrunn.

Politiet har beslaglagt førerkortet til mannen (78) som forårsaket ulykken.

Prøvde på forbikjøring Klokka 15.47, 28 minutter senere, fikk politiet melding om to bilder som hadde frontkollidert på riksvei 32 mellom Siljan sentrum og Vindfjelltunet.

- Det var en vågal som prøvde å kjøre forbi et vogntog på vei mot Siljan. Når bilen var på høyde med vogntoget oppdaget føreren en møtende bil. Mannen bremset, men unngikk ikke å kollidere front mot front med bilen som kom i møte, opplyser operasjonsleder Aaltvedt.

«Vågalen», en 46 år gammel mann fra Skien, ble brakt til sykehuset i SKien. Politiet tok beslag i mannens førerkort på stedet, opplyser politiet.

- Det er ingen fellesnevnere for de tre ulykkene og har skjedd med ganske god geografisk spredning. Det er ganske tilfeldig at alle tre skjedde i løpet av en time. Det har vært temmelig hektisk, sier Aaltvedt til Dagbladet.

Her inntraff ulykkene

A: Notodden. B: Porsgrunn. C: Siljan


View Larger Map