Seks mafiatiltalte brødre betalte 37 000 i skatt

B-gjengen har lite penger å leve for - ifølge likningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om økonomiske forhold i de kriminelle miljøene? Send sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no (direkte til journalist: hkl@dagbladet.no), eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): Dagbladet.no har gjennomgått de ferske likningstallene for blant andre alle de 26 norskpakistanske mennene som ifølge politiet er de mest sentrale i B-gjengen, betegnet som Oslos største kriminelle miljø.

• Les også: Slik ser gjeng-Oslo ut akkurat nå

Bare fem av de 26 hadde i fjor ei nettoinntekt på over 100 000 kroner. I snitt betalte de mest sentrale B-gjengmedlemmene 15 560 kroner i skatt.

Laber Rasool-økonomi

De seks brødrene i Rasool-familien, deres foreldre, en kone, en svigermor og en ekskone er alle tiltalt i den svært omfattende hvitvaskingssaken som denne uka pågår i Oslo tingrett. Der står forholdet mellom inntekter som er meldt inn til staten og de tiltaltes reelle forbruk helt sentralt.

Påtalemyndigheten mener blant annet at millionbeløpene brukt på eiendomskjøp, biler, moteklær, Rolex-klokker, dyre flybilletter og andre utgifter gjennom en årrekke ikke samsvarer med hva de involverte offisielt har tjent.


2007 er i liten grad en del av Rasool-rettssaken, men de ferske skattelistene viser at familien heller ikke da hadde stort av inntekter på papiret - riktignok delvis fordi flere har sittet fengslet nettopp på grunn av den aktuelle tiltalen eller etter annen kriminalitet.

LITEN INNTEKT OFFISIELT: Så sent som mandag var det nye trefninger mellom gjengmiljøene i Oslo, denne gangen på Furuset. Ligningen fra i fjor viser at svært få i gjengene har noen ordinær årsinntekt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
LITEN INNTEKT OFFISIELT: Så sent som mandag var det nye trefninger mellom gjengmiljøene i Oslo, denne gangen på Furuset. Ligningen fra i fjor viser at svært få i gjengene har noen ordinær årsinntekt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Ghulam Abbas (31) , som av politiet regnes som leder av B-gjengen sammen med flere av brødrene, hadde i fjor ingen inntekt som han skattet for, i likhet med året før. Zahid Rasool (29), er oppført med 424 kroner i nettoinntekt, men har 58 000 kroner på bok. Shahid Rasool (26), som ennå sitter fengslet i Brasil, betalte 9000 kroner i skatt og har verken inntekt eller formue på ligninga.

Den tre år yngre broren Yasir (23) er registrert med 193 kroner i inntekt. Den nest yngste broren (som Dagbladet ikke navngir) har ikke noe alvorlig rulleblad og er også den eneste med inntekt av betydning på skattelistene for 2007. Hans nettoinntekt var 74 612. Sjettemann er oppført med drøyt 14 000 i inntekt, men har vært bosatt i blant annet Storbritannia i en lengre periode.

Brødrenes far (65), som er pensjonist, hadde 76 000 kroner netto, mens hans kone hadde en knapt registrerbar inntekt.

Til sammen har de åtte medlemmene av Rasool-familien som nå sitter på tiltalebenken betalt 37 723 kroner i skatt i 2007, ifølge skattelistene.

Mange nuller

Stikkprøver blant andre gjengprofiler Dagbladet.no kjenner til, mange av dem familiemenn, viser at det ikke bare er B-gjengen som består av svært lavtlønte personer. Noen er så unge at den skrale inntekten neppe kan holdes mot dem, men også de eldste i Oslos gjengmiljø - blant dem de første Young Guns-medlemmene - sliter økonomisk om man skal dømme etter ligningen.

Den over 40 år gamle mannen som ennå står øverst på politiets oversikt over Young Guns, var ikke registrert med verken inntekt eller formue i fjor. En 38-åring som også skal være sentral hadde nettoinntekt på 173 820 kroner.

En ti år yngre Young Guns-skikkelse som i dag er i en svært betent og voldelig konflikt med tidligere venner som nå knyttes til B-gjengmiljøet, er oppført med null i alle rubrikker i skattelista.

B-GJENGKJERNEN: Verken Rasool-brødrene som nå sitter på tiltalebenken i Oslo tingrett eller de andre påstått sentrale B-gjengmennene hadde høye offisielle inntekter i fjor.
B-GJENGKJERNEN: Verken Rasool-brødrene som nå sitter på tiltalebenken i Oslo tingrett eller de andre påstått sentrale B-gjengmennene hadde høye offisielle inntekter i fjor. Vis mer

En 18-åring som regnes som sentral i «Grønlandsgutta», grupperingen som mandag kveld var involvert i et oppgjør der én person ble skutt, hadde en nettoinntekt på åtte kroner i fjor, mens en jevnaldret antatt medsammensvoren er oppført med seks kroner.

Furuset Bad Boys er preget av at de antatt ledende mennene sitter i fengsel, men også medlemmene som skal være på frifot har skralt med inntekter. Blant dem er en norskpakistansk 21-åring med nettoinntekt på 14 kroner og en etnisk norsk 24-åring med én krone registrert.

Deres semiallierte i Holmlia-gjengen er på papiret minst like dårlig stilt. En av lederskikkelsene der, som blir 19 år før jul, har null i inntekt, i likhet med minst to andre 18-åringer i gjengen.

• Les alt om 2007-skattelistene på db.no/skatt !

Seks mafiatiltalte brødre betalte 37 000 i skatt