Seks måneder for fangetortur

Sabrina Harman funnet skyldig på seks av sju punkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sabrina Harman, som har vært avbildet på flere av de groveste bildene fra Abu Ghraib-fengselet, ble tirsdag dømt til seks måneders fengselsstraff, melder nyhetsbyrået AP.

27-åringen er den andre amerikanske soldaten som er dømt for fangemishandling. Den første var hennes overordnede, Charles C. Graner, som også kan sees på de sjokkerende bildene tatt i Bagdad i 2003.

Mandag ble Sabrina Harman dømt i seks av de syv punktene hun sto tiltalt for. Selv om aktoratet ba om tre års fengselsstraff for mishandlingen, må Harman bare sone et halvår for mishandlingen.

- Som soldat og militærpoliti misligholdt jeg mine plikter og feilet i min oppgave i å beskytte og forsvare. Jeg tar fullt ansvar for mine handlinger. Avgjørelsene jeg tok var mine, og ingen andres, var noe av det Sabrina Harman uttalte før straffen ble utmålt i Texas tirsdag kveld.

MISHANDLING: Sabrina Harman (27) ble tirsdag kveld den andre amerikanske soldaten som er dømt for fangemishandling i Irak. Harman, her på veg ut av retten med sin forsvarer Patsy Takemura, må sone seks måneder.