FOLKEMENGDE: Denne bilen skal ha kjørt inn i en folkemendge og drept seks mennesker. Foto: Det nasjonale politiet i Ukraina.
FOLKEMENGDE: Denne bilen skal ha kjørt inn i en folkemendge og drept seks mennesker. Foto: Det nasjonale politiet i Ukraina.Vis mer

Ukraina:

Seks meid ned og drept av luksusbil. Oljeoligarkens datter mistenkt

Seks drept og flere skadet i Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag ble seks mennesker drept og flere såret da en bil kjørte inn i en folkemengde i byen Kharkiv i Ukraina.

En 20-år gammel kvinne er mistenkt for å ha kjørt ned seks mennesker. Kvinnen er datteren til Vasily Zaitsev, en av landets rike oljemillionærer, skiver avisa Telegraph.

– En grusom tragedie

– Det har skjedd en grusom tragedie i Kharkiv i dag. Seks mennesker er døde og to kritisk skadet, skrev leder for regionen, Yulia Svitlichna, på Facebook i går.

Ifølge Telegraph skal bilen ha holdt høy fart og det er flere vitner til hendelsen, som ikke skal være relatert til terror.

Zaitsev bekrefter at det er hans bil – en Lexus 4x4 – som er involvert i hendelsen og at datteren er inne til avhør. Han opplyser om at kvinnen, som er født i 1997, har hatt førerkort i to år, og så langt aldri gjort noe galt i trafikken.

– Stor sorg

– Hun var edru og på tur med en venn. Dette tar vi med stor sorg. Vi har enn så lenge ikke fått mulighet til å snakke med henne, sier faren til lokal media.

Ifølge politiet vil retten ta stilling til om kvinnen skal fengsles i løpet av de neste dagene.