Seks menn pågrepet for voldtekt av 18-åring - ble løslatt i dag

Løp barbeint ut av leiligheten. - Min datter har det ikke bra nå. Jeg er helt sjokkert over at politiet ikke tar saken alvorlig, sier moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 18 år gammel kvinne skal natt til torsdag ha blitt voldtatt i en leilighet i Sandvika i Bærum.

Politiet gikk i går til pågripelse av seks menn som var tilstede i leiligheten, og politiet mener en av dem skal ha fullbyrdet voldtekten. Alle seks har status som siktet i saken, bekrefter politiinspektør Nina Bjørlo ved Asker og Bærum politidistrikt.

- Hun løp ut av leiligheten barbeint og uten veske og jakke etter handlingen. Hun er sterkt preget av hendelsen og opplevde voldtekten som helt grusom, sier kvinnens bistandsadvokat Morten Stenheim ved advokatfirmaet Sylte til Dagbladet.

Løslatt Men til tross for at de seks mennene har status som siktet i saken, ble de i dag løslatt.

- Alle er løslatt. Det er tatt en juridisk beslutning basert på den taktiske etterforskning så langt. Årsaken til løslatelsen er at det er uklart hvem av dem som har gjort det, sier politiinspektør Nina Bjørlo til Dagbladet.

Bistandsadvokat Stenheim mener det er underlig at politiet har klart å avgrense den mistenkte overgriperen til en gruppe bestående av seks personer, men at man likevel ikke klarer å peke ut hvem av dem som har gjort det.

- Det er på det rene at gjerningsmannen er en av dem. I realiteten har man sluppet løs en overgriper, og det skaper bare frykt. Ikke bare for jenta, men for befolkningen for øvrig også. Jeg mener det er vanskelig å forstå at det skal være så vanskelig å finne ut hvem av dem som står bak dette, og underlig med tanke på gjentakelsesfare og rettssikkerheten til jenta, sier bistandsadvokat Stenheim.

Lever i frykt - Hun er livredd for å møte på dem eller for at de skal oppsøke henne, siden de sikkert ikke tar det positivt at hun har gått til anmeldelse. Dette er helt uholdbart, mener han.

- Hun lever nå under stor frykt, og synes det er vanskelig å forstå at politiet løslater disse mennene etter at hun har gjort som hun skal og tok den belastningen det er å gå til politiet.

Politiinspektør Bjørlo har stor forståelse for at 18-åringen er redd.

- Ja, hun har jo vært utsatt for et seksuelt overgrep, så det har jeg forståelse for. Til tross for det har vi juridiske regler vi må følge, og der er vurderingen at det ikke har vært grunnlag for fengsling, sier hun.

- Det er ikke skjellig nok grunn med tanke på mistanke. Vi vil fortsette etterforskningen både teknisk og taktisk, og har gjort undersøkelser på åstedet.

Moren: - Jeg er helt sjokkert Dagbladet var i kveld i kontakt med jentas mor. Hun er svært opprørt over at de seks mennene nå er løslatt.

- Jeg blir fryktelig forbanna når politiet slipper sånne folk. Skal de få lov til å behandle barna våre på den måten? Jeg har lyst til å dra hjem til politimesteren i Asker og Bærum og høre om han hadde akseptert dette om det hadde skjedd dattera hans, sier hun.

- Min datter har det ikke bra nå. Jeg er helt sjokkert over at de ikke tar saken alvorlig. Etter en hendelse som dette, svarer politiet med å slippe dem løs på gata. Hvem de voldtar i natt, er det ingen som vet.  Politiet burde skamme seg. De har DNA og masse bevis, men slipper dem løs alle sammen, sier hun videre.

- Vi tar saken alvorlig Politiinspektør Nina Bjørlo understreker at de har satt inn alle nødvendige ressurser på saken så langt, og vil fortsette å gjøre nødvendige undersøkelser. Blant annet må man få svar på undersøkelser om biologiske spor for å finne ut hvem av de seks mennene som sto bak voldtekten.

- Vi tar denne saken absolutt alvorlig, sier hun til Dagbladet.