Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks millioner har sett ham skjelle ut de ansatte. Nå er det samlet inn penger til hevn

New York-advokaten ble rasende da en av de ansatte i Manhattan-restauranten snakket spansk.

RASISME: Meksikanere demonstrerer mot advokaten som denne uken skjelte ut ansatte på en kafe på Manhatten. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En video der en mann skjeller ut personalet på en restaurant på Manhattan i New York, har fått bein å gå på de siste dagene.

På bare to-tre dager har videoen av advokaten Aaron M. Schlossberg blitt sett mer enn seks millioner ganger. Han blir blant annet filmet mens han roper:

- De ansatte og kundene her snakker spansk når de bør snakke engelsk. Hver eneste person her inne snakker spansk. Dette er Amerika!

Videre truer mannen med å ringe immigrasjonsmyndighetene for å få alle sammen kastet ut av landet.

- Dersom de har baller til å komme hit og leve på mine penger, er det minste de kan gjøre å snakke engelsk. Jeg betaler for trygda deres. Jeg betaler for at de skal få være her.

Kastet ut

Etter hvert fikk den ansvarlige lederen ved Fresh Kitchen-restauranten roet ned Schlossberg som deretter forlot stedet, men saken har rullet videre.

I går kunne New York Post melde at Schlossberg og hans advokatvirksomhet hadde blitt kastet ut av kontoret han leide på Madison Avenue.

Hayim Grant, som er sjef for bygget som leier ut kontorplass til en rekke større og mindre virksomheter, sier til New York-avisa at Schlossbergs handlinger ikke er noe som hører hjemme hos dem.

- Vi har sagt opp kontrakten hans. Jeg ble sjokkert, sier han.

Saken har etter hvert også fått et politisk og rettslig bakteppe. Kongressmedlem Adriano Espaillat har klaget Schlossberg inn til advokatforeninga.

Dersom de ser på episoden som alvorlig nok, kan han miste advokatbevillingen.

Mariachi

Det er også andre som har sett sitt snitt til å ha det litt moro på Schlossbergs bekostning, og kanskje gi ham en lærepenge i samme slengen. De har nemlig gjennomført en innsamlingsaksjon for å kunne leie et mariachiband som kan troppe opp på kontoret hans.

For de uinnvidde er et mariachiband en gruppe musikere som spiller meksikansk musikk, og ofte symboliserer Mexico i utlandet.

Innsamlinga, som har fått navnet «Mariachis for Aaron Schlossberg», hadde satt seg som mål å samle inn 500 dollar. Det målet ble raskt nådd, og de har nå stoppet aksjonen etter å ha fått over 1000 dollar.

Initiativtakerne skriver at de i tillegg vil leie en taco-bil som serverer meksikansk mat, men at de foreløpig ikke vil annonsere når dette skal skje da noen skal ha varslet en motdemonstrasjon på 4chan.

Ba ham gå

New York Daily News har også vært i kontakt med daglig leder ved restauranten. Han forteller at kunden og den ansatte som utvekslet noen ord på spansk, kjenner hverandre fra før og er venner.

Han sa også at han ble forbanna over hva han hørte Schlossberg si, men at han ikke ville svare med samme mynt.

- Han var en kunde, så jeg måtte holde det profesjonelt og be ham om å gå. Det var det jeg gjorde.

Schlossberg selv har ikke kommentert saken.

SISTE: En gruppe demonstranter møtte opp utenfor kontoret til advokaten. Det skriver The Independent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media