Seks mindreårige siktet for tortur av 16-åring

Åtte personer siktet etter «sjokkerende vold» i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte personer, seks av dem mindreårige, er siktet for å ha torturert en 16 år gammel gutt i en leilighet i Haugesund.

- Volden er sjokkerende, selv for erfarne etterforskere og politijurister. Dette kan kun kalles tortur, og det har foregått i flere timer, sier politioverbetjent Jarle Utne-Reitan til Haugesunds Avis.

Han leder etterforskningen i saken, og sier en politipatrulje fredag etter lunsj snappet opp et rykte. Politiet dro til en adresse i Haugesund for å foreta det som kalles «en velferdssjekk». I leiligheten fant politiet 16-åringen som var blitt holdt fanget i to døgn. Han var blitt utsatt for grov vold.

Åtte personer, blant dem ei jente, er siktet i saken. Sju av dem var søndag ettermiddag pågrepet. Den åttende var søndag kveld fortsatt på frifot. Til sammen seks av de åtte er mindreårige. Én siktet er 18 år og den eldste, som disponerte leiligheten, er 25 år.

Offeret skal ha kjent de siktede fra før.

De foreløpige siktelsene mot de åtte gikk i går ut på legemsbeskadigelse og mishandling, men det er ventet at siktelsene vil bli endret og utvidet etter at politiet har fullført avhørene.

Den 16 år gamle gutten var søndag utskrevet fra sykehuset, men Utne-Reitan vil ikke si noe mer om hvilke skader gutten pådro seg. (NTB)