Seks mistenkt for drapene

Seks menn fra 13 til 22 år er mistenkt for drapene på to personer i Bagarmossen i Stockholm torsdag og fredag. Politiet var på vakt etter det første drapet, og var på åstedet ett minutt etter at en 27-åring ble drept med automatvåpen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld blir en 19 år gammel gutt stukket i ryggen av en 13-åring i Bagarmossen sør i Stockholm. Ifølge avisa Expressen startet krangelen med krangel rundt en bilhandel, og 13-åringen kan ha drept feil person. Det var 19-åringens tvillingbror de var ute etter.

Både 13-åringen og hans 15 år gamle bror har vært på rømmen etter drapet. Ytterligere en person er mistenkt for å ha medvirket til drapet.

Fredag klokka 12.30 smeller det i Bagarmossen. Midt på lyse dagen går to maskerte menn til angrep på en familie i en bil. De skyter med automatvåpen mot bilen, og en 27-åring som satt i bilen dør senere av skadene. En 13 år gammel jente og en kvinne i 20-årene blir også skadd. Ytterligere to personer føres til sykehus med sjokkskader.

Politiet arbeider nå etter teorien om at det andre drapet var et hevndrap. De fryktet det allerede etter drapet torsdag kveld, og hadde både sivile og uniformerte politimenn i Bagarmossen. Politiet var også på stedet under ett minutt etter skytingen i går, melder nyhetsbyrået TT.

Tre menn fra 15 til 22 år er mistenkt for drapet i går. To av dem ble pågrepet to timer etter skytingen i en bolig ikke langt fra åstedet i Bagarmossen. Politiet jakter nå på tredjemann.

- Vi kan ikke si med sikkerhet om det handler om hevn, men vi arbeider ut fra den teorien, sier kriminalsjef Lone Callias ved politiet i Stockholm.

De seks mistenkte mennene tilhører to ulike grupperinger eller familier i Bagarmossen. To familier har midlertidig fått beskyttelse på hemmelig adresse etter drapene.

Ifølge politiet kjenner familiene hverandre fra før, men tror krangelen som førte til de to drapene har dreid seg om få personer i de to familiene.

- De rammede familiene er selvsagt redde, de vil ikke ha hevn, men at konflikten tones ned, sier Callias til TT.

Politiet sier i dag at det er rolig i Bagarmossen, og tror ikke på flere voldsepisoder. Politiet var i går på vakt etter det første drapet, men klarte ikke å forhindre drapet i går. De var imidlertid på åstedet bare ett minutt etter skytingen, melder TT.

<B>BESKUTT: En 27-åring ble truffet i hodet og døde av skadene etter skyteepisoden i Bagarmossen i Stockholm i går. Ytterligere to personer ble skadd.