Seks mistet livet

Trafikkdød og drukninger krevde seks menneskeliv i en svært ulykkestynget pinsehelg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En 24 år gammel mann omkom og en kvinne ble hardt skadd da bilen de kjørte havnet utenfor veien og kolliderte med et tre på fylkesvei 570 ved Jørdalen i Hedmark rett før klokka 17.00 i går. Kvinnen ble fraktet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus.
  • En 20-åring omkom etter en utforkjøring på riksvei 209 ved Garvik i Nord-Odal lørdag ettermiddag. Mannens 24-årige bror ble brakt til Ullevål sykehus med skader etter at bilen de kjørte fikk en sleng og havnet i grøfta.
  • En kvinnelig motorsyklist fra Ski døde av skadene hun pådro seg i kollisjonen med en bil på E18 i Ås kommune i Akershus lørdag formiddag. Politiet beslagla førerkortet til en 38 år gammel mann som kolliderte med motorsyklisten idet han kjørte ut på E18 i Nygårdskrysset.
  • En 11 år gammel gutt som syklet langs veien omkom etter at han kolliderte med en bil på Lurøy i Nordland lørdag formiddag. Gutten hadde vært en tur i butikken og hadde handleposen hengende på sykkelstyret.

To druknet

  • En 17 år gammel gutt fra Kongsvinger druknet i Rotbergsjøen ved Grue i Hedmark natt til mandag. Gutten var ute i båt sammen med en kamerat da båten sank.
  • En 45 år gammel mann fra Oslo druknet i Storsjøen i Rendalen etter at båten han fisket fra veltet ved 22-tida søndag kveld. Kameraten klarte å svømme til land, like ved Vika Camping.

Store køer

Pinseinnfarten mot Oslo skapte store køer, blant annet på E18 gjennom Vestfold. Politiet måtte dirigere trafikken manuelt gjennom Holmestrandtunnelen i i Vestfold i går ettermiddag og kveld, for å unngå at biler ble stående på tomgang inne i tunnelen. Trafikken sto nærmest stille på den belastede veien i går ettermiddag. Trafikken gikk også tregt på E6 gjennom Østfold i går. På E6 sydover fra Hamar, Riksvei 7 fra Geilo og E16 fra Hønefoss gikk trafikken uten større kødannelser, melder Vegtrafikksentralen.