Seks nye vitner i Frogner-dødsfallet

Seks nye vitner har meldt seg i Frogner-dødsfallet. Politiet tror de har interessante opplysninger i saken. Fem av vitnene blir i kveld avhørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av torsdag formiddag fikk politiet kontakt med fire personer som var passasjer hos den siktede drosjesjåføren (35) etter at han kjørte fra nå avdøde Johnny Øvergård på Frogner i Akershus natt til søndag.

- Ett av disse vitnene er avhørt, men jeg vil ikke si noe som helst om hva denne personen har sagt, sier politiadvokat Mona Hertzenberg ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Johnny Øvergård kjørte natt til søndag drosje fra Aker Brygge i Oslo til Frogner i Akershus, hvor han ble funnet på bakken med store hodeskader. Han døde mandag ettermiddag av massive hodeskader.

Drosjesjåføren som er svensk statsborger og av somalisk opprinnelse, er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Tirsdag ble den 35 år gamle sjåføren varetektsfengslet i én uke.

Drosjesjåføren har forklart at han fikk en ny tur etter at han slapp av Ødegård. Det er disse fire passasjerene som nå har meldt seg. Politiet håper vitnene vil gi ytterligere svar om drosjesjåføren hadde noe med dødsfallet å gjøre.

Hertzenberg opplyser at det i ettermiddag meldte seg ytterligere to vitner i saken. Disse vil også bli avhørt i kveld.

Politiet er svært sparsommelige med hva disse personene har observert, men Hertzenberg sier at de har observasjoner av drosjeturen.

- De har selv meldt seg til politiet. Det dreier seg om drosjeturen, nærmere bestemt Sørum-enden av turen. Mer vil jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier politiadvokaten.

Den foreløpuge obduksjonsrapporten viser at Øvergård døde av massive hodeskader.

- Vi mener hodeskadene Øvergård døde av er forenlig med en påkjørsel av bil, men kan ikke utelukke andre årsaker, sier Hertzenberg.

Siktedes forsvarer, advokat Gunhild Lærum, tror siktelsen mot hennes klient blir frafalt.

- Det er mange løse tråder i denne saken, mener Lærum.