Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks ofre hedret på Gardermoen

Ny minnestund for tsunami-ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 15 var det nok en gang minnestund på Gardermoen militære flyplass. Norske pårørende etter flodbølge-katastrofen tok i mot den tunge børen som kom med fly fra Thailand: Seks døde kom endelig hjem.

Hver av kistene var drapert med et hvitt klede og ble båret inn til seremonien av seks polititjenestemenn. De pårørende la blomster på kistene, og ble sunget og lest bibelord.

Sist søndag var det en liknende minnestund på Gardermoen. Pårørende ble møtt av statsminister Bondevik, kong Harald og dronning Sonja. Slik viste det offisielle Norge sorgen over dem som ble revet bort andre juledag. 26 nordmenn er identifisert blant de døde, men 58 er fortsatt savnet. Mange av dem vil aldri bli funnet.

I dag møtte forsvarsminister Kristin Krohn Devold opp på Gardermoen for å vise de døde og de pårørende respekt. Ordføreren i Ullensaker kommune, politimesteren på Romerike og sjefen for Gardermoen militære flyplass deltok også ved den høytidelige seremonien.

<B>SEKS DØDE:</B> Klokka 15 var det nok en gang minnestund på Gardermoen militære flyplass. Norske pårørende etter flodbølge-katastrofen tok i mot den tunge børen som kom med fly fra Thailand.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media