Seks omkom i branntragedie i Sverige

Brøt ut brann i danskeid hytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brann i ei danskeid hytte i Sverige har kostet seks personer livet. Dansk politi forsøker nå å komme i kontakt med pårørende.

Svensk politi bekreftet mandag at det var fire voksne og to barn som omkom i brannen. Alle er danske statsborgere, og to politidistrikter i Danmark bekrefter overfor nyhetsbyrået Ritzau at svensk politi har bedt dem om hjelp til å kontakte mulige pårørende.

- Vi er i øyeblikket i gang med dette. Vår oppgave er å få kontakt med dem og sette dem i forbindelse med svensk politi og utenriksdepartementet, sier vaktsjef Boye Rasmussen i Midt- og Vestsjælland politidistrikt natt til mandag.

Vaktsjef Søren Bjørnestad i Nordsjælland bekrefter at hans politidistrikt har fått samme oppgave.

Oppdaget for sent Brannen brøt ut i ei hytte som lå avsidesliggende til nær Härja, noen mil sør for Tidaholm i Västre Götaland. Det tok tid før brannen ble oppdaget, og da politiet kom til stedet søndag, sto kun grunnmuren igjen.

Det var en nabo som oppdaget brannen. Ifølge ham kan brannen tidligst ha startet natt til søndag. Han oppdaget brannen søndag formiddag.

- Vi kom hjem i ett-tida om natten, og jeg gikk ut en tur med hunden. Jeg er sikker på at det ikke hadde begynt å brenne da, sier han til Aftonbladet.

Naboen forteller videre at han så to biler utenfor hytta. Nyhetsbyrået TT melder at en av bilene var danskregistrert.

Etterforskning i gang Det var fortsatt svært varmt på brannstedet søndag. De tekniske undersøkelsene vil derfor ta tid, opplyser svensk politi.

De omkomne var tilsynelatende på hytta på påskeferie. Det var verken innlagt elektrisitet eller vann i hytta, men bygningen hadde en vedkamin.

Politiet har rutinemessig innledet mordbrannetterforskning, men har ingen konkrete spor som tilsier at brannen var påsatt.

Ifølge naboen disponerte to eller tre danske familier den gamle trehytta, som ligger om lag 150 kilometer nordøst for Göteborg.

(NTB)