KRASJET: Seks omkom og ni ble alvorlig skadd i en bussulykke i California. Foto: AP Photo/Gary Kazanjian/Scanpix
KRASJET: Seks omkom og ni ble alvorlig skadd i en bussulykke i California. Foto: AP Photo/Gary Kazanjian/ScanpixVis mer

Seks omkom i bussulykke i California

Ytterligere ni ble alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ulykka skjedde da sjåføren av Greyhound-bussen på vei fra Los Angeles til Sacramento forsøkte å svinge unna en SUV som hadde veltet på veien for å unngå sammenstøt, melder nyhetsbyrået AP.

Bussjåføren mistet kontrollen og bussen kjørte gjennom midtdeleren og støtte sammen med en annen bil før bussen deretter havnet utfor en 5 meter høy skråning før den traff et tre og stanset på en avkjøringsrampe.

Bussens front var flerret fullstendig av, og treets greiner stakk inn i bussen.

Alle de seks omkomne var i bussen, blant dem sjåføren. Foruten de ni som ble alvorlig skadd, pådro 24 passasjerer seg lette skader.

Myndighetene undersøker nå vrakdelene for å prøve å finne ut hva som kan ha vært bakgrunnen for den voldsomme ulykka. Politiet vil også undersøke data fra busen, men det kan ta måneder før man kan slå fast hva som er årsaken, ifølge politisjef Jim Abrames.

Busser driftet av Greyhound har vært involvert 139 ulykker over hele landet de siste to åra som har resultert i dødsfall, skader og lignende, ifølge AP.

UNDERSØKER: Politiet undersøker nå hva som kan være årsaken til bussulykken. Foto: AP Photo/Gary Kazanjian/Scanpix
UNDERSØKER: Politiet undersøker nå hva som kan være årsaken til bussulykken. Foto: AP Photo/Gary Kazanjian/Scanpix Vis mer