Seks omkom i helikopterkrasj

Helikopter styrtet i havet utenfor England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst seks personer omkom i en helikopterstyrt utenfor England onsdag kveld. Ifølge nyhetsbyrået AP bekrefter politiet at seks personer er funnet døde. En person er fortsatt savnet.

Helikopteret styrtet rundt 3 mil utenfor Morecambe Bay, nordvest i England. Ifølge BBC fraktet det offshorearbeidere til en av riggene i området da ulykken skjedde.

– Vi har gode leteforhold, selv om det er mørkt, sier Michael Mulford ved Royal Air Force Rescue Centre til TV-stasjonen Sky News.

Han sier det er uklart om helikopteret klarte å gjennomføre en kontrollert nødlanding, men understreker at det er gode sjanser for å finne overlevende.

To helikoptre fra luftforsvaret og flere skip deltok i redningsarbeidet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det ble funnet gass i Morecamb Bay, som ligger rett øst for øya Man, på midten av 1970-tallet. Plattformene utenfor bukta, i den østlige delen av Irskesjøen, utvinner hvert år store mengder naturgass, skriver NTB.

Det var to besetningsmedlemmer og fem arbeidere om bord i helikopteret da det mistet kontrollen, ifølge nyhetsbyrået Press Association.

SAVET: Redningshelikoptere leter etter den siste av de sju personene som var ombord i helikopeteret da det styrtet. Foto: REUTERS/ SCANPIX
SAVET: Redningshelikoptere leter etter den siste av de sju personene som var ombord i helikopeteret da det styrtet. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer