Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks omkom i svensk storbrann

Tre barn døde i heisen, det minste bare seks måneder gammelt.

SEKS OMKOM: Etter en brann i Rinkeby i Sverige, mistet seks personer livet. Blant dem tre barn. Foto: Roger Vikström/Expressen
SEKS OMKOM: Etter en brann i Rinkeby i Sverige, mistet seks personer livet. Blant dem tre barn. Foto: Roger Vikström/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved 22-tiden lørdag kveld utbrøt det en brann i et leilighetskompleks på Kuddbygränd i Rinkeby, Sverige. I morgentimene søndag ble det bekreftet at en kvinne på 40 også hadde omkommet i brannen, og totalt seks personer mistet livet.

Den svenske avisen Expressen beskriver gårsdagens dramatiske hendelse og forteller om en fembarnsmor som desperat forsøkte å redde sine barn. Tre av hennes barn omkom i brannen.

Leilighetskomplekset har 12 leiligheter og brannen skal ha utviklet seg svært raskt, familien som ble berørt verst av brannen skal ha bodd i femte etasje, og de forsøkte å ta seg ut ved hjelp av heisen, ble de sittende fast. Tre barn døde, det eldste 16 år og det yngste bare seks måneder, skriver Expressen.

Et øyevitne Expressen har snakket med forteller at brannen først ikke virket til å være alvorlig, før det plutselig skjedde noe.

- Vi så hvordan røyken spredde seg oppover, sier Georges Yacoub.

Et hundretalls personer samlet seg raskt utenfor leilighetskomplekset, mange kjente godt de skadde og omkomne og var sjokkerte over den raske og tragiske utviklingen.

De skadde ble ført til ulike sykehus i Stockholm, og utenfor Karolinska sjukhuset stod en rekke venner og familie av de skadde og omkomne.

- Tre av familiens syv barn døde i brannen, sa Abdulla til Expressen. Han er i slekt med familien som så tragisk mistet tre barn.

Moren til de tre omkomne barna har fått alvorlige røykskader, men faren og to av parets sønner skal ha klart seg forteller Abdulla.

- Faren var hos noen venner da det skjedde, og de to guttene var ute og lekte. Han trodde hele familien hadde dødd i brannen, sier Abdulla.

Totalt seks personer er foreløpig meldt omkommet etter brannen i går kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!