FUNNET TO OMKOMNE: Politiet bekrefter at det er funnet to døde personer inne i brannruinene. En mann i 50-åra er sendt til sykehus med alvorlige skader etter brannen. Foto: Ole Edvin Tangen
FUNNET TO OMKOMNE: Politiet bekrefter at det er funnet to døde personer inne i brannruinene. En mann i 50-åra er sendt til sykehus med alvorlige skader etter brannen. Foto: Ole Edvin TangenVis mer

Seks omkomne og fire fortsatt savnet etter branner i uka som har gått

En dyster inngang på 2013.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren og de to barna som er savnet etter en husbrann nord for Skarnes i Hedmark natt til søndag, skal ifølge politiets opplysninger ha vært hjemme da det begynte å brenne.

Onsdag mistet en kvinne i 50-årene livet i en brann i en enebolig nord for Namsos, og en person ble funnet død i en nedbrent hytte ved Sjona i Rana. Torsdag omkom en 87-årig mann på sykehuset etter en boligbrann i Sandnes i Rogaland.

En 76 år gammel kvinne er fortsatt savnet etter en brann i hovedhuset til et tidligere småbruk i Tjølling i Vestfold fredag. Lørdag ble to personer, trolig en kvinne i 50-årene og hennes datter i 20-årene, funnet døde i et brennende hus på Hønefoss. De to skal obduseres søndag for å fastslå dødsårsak og identitet.

Lørdag kveld omkom også en kvinne i 50-årene i en brann på Manglerud i Oslo. 4. januar ble en død mann funnet i brannruinene på Finnsnes i Troms, mens flere personer også har blitt alvorlig skadd i branner og lignende hendelser hittil i år, etter det NTB har registrert.

Begge de siste to årene har vi hatt det laveste antallet branndødsfall her til lands siden registreringen startet i 1966. I fjor omkom 39 personer, viste statistikk fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

(NTB)

SAVNET.
En kvinne og to barn er savnet etter en brann i Oppstad i Nord-Odal natt til søndag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SAVNET. En kvinne og to barn er savnet etter en brann i Oppstad i Nord-Odal natt til søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer