Seks overlevde flystyrten

34 mennesker mistet livet, men en voksen og ett barn overlevde da det iranske passasjerflyet styrtet i Sharjah i De forente arabiske emirater i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 46 personer om bord i flyet som styrtet rett før landing på Sharjah-flyplassen. Ifølge BBC er 40 personer bekreftet døde, mens 6 personer overlevde flyulykken. De skal være bragt til sykehus i området.

Flyet som tilhører Kish Airlines, gikk ned da det skulle lande på flyplassen i Sharjah rundt klokka 11 lokal tid.

Ifølge CNN styrtet det rett i et supermarked, men nyhetsbyrået WAM melder at det kom ned i åpent lende i et område mellom Sharjah og Ajman, to av emiratene som De forente arabiske emirater (UAE) består av.

Dramatiske TV-bilder viste redningsarbeidere som kjempet seg gjennom tjukk, svart røyk for å komme fram til det brennende vraket, mens brannmenn sprøytet vann mot flyet. Bare flyets hale var intakt etter ulykken.

Flere forbrente lik kunne ses ved siden av vraket og mellom knuste seter, og en flere titall lik lå dekket av røde tepper i en lang rekke. En lege ved et lokalt sykehus sa det var tre overlevende.

Det var lenge uklart hva slags fly det dreide seg om. En funksjonær i Kish Airlines sier det var et Fokker-50-fly, som kan ta opp til 50 passasjerer. Tidligere ble det meldt at det var et russiskbygd fly.

Flyet var på vei til den iranske øya Kish i Den persiske golf, som er en frihavn, da det styrtet. Ruta er populær blant fremmedarbeidere i UAE som trenger å reise utenlands for å fornye sine visa.

Passasjerlista viser at passasjerene var fra Iran, India, Egypt, Nepal, Nigeria og Filippinene.

Iran har hatt problemer med vedlikeholdet av sine gamle Boeing-fly på grunn av de amerikanske sanksjonene, og bruker derfor i stedet mest russiske fly. Ett av selskapets Tupolev 154-fly hadde en ulykke i Minsk i fjor, der ingen ble skadd.

(NTB-AFP-DPA)

STYRTET: Det iranske passasjerflyet hadde 40 passasjerer og et mannskap på fem.
TO OVERLEVDE: En voksen person og et barn skal ha overlevd flystyrten.