Seks pågrepet etter gjengbråk

Fem politipatruljer, to politihester og flere sivile polititjenestemenn og vektere var raskt på pletten da medlemmer av A- og B-gjengen begynte å slåss utenfor Oslo Tinghus i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks som ble anholdt, ble pågrepet utenfor tinghuset og i parkeringsanlegget til Ibsen P-hus, som ligger under Oslo Tinghus. De pågrepne er i tenårene og i begynnelsen av 20-årene.

Alvorlig straffesak

Mandag denne uka startet en straffesak i Oslo Tinghus mot seks medlemmer av A-gjengen. De er tiltalt for vold, vinningsforbrytelser og bortføring. Saken er berammet til to uker, men det er allerede klart at den vil bli forsinket. En av grunnene til dette er at mange av vitnene ikke har møtt opp som avtalt, og fordi det har vært diskusjoner om forskjellige enkeltpersoner kan få være til stede som tilhørere i salen. På rettsakens første dag ble flere medlemmer av B-gjengen bedt om å fjerne seg fra rettsalen. En 17-åring ble pågrepet utenfor tinghuset fordi han nektet å etterkomme dommerens krav om å fjerne seg fra et vindu inn til rettsalen.

Strenge sikkerhetstiltak

Sikkerhetstjenesten ved Oslo Tinghus har satt av store ressurser til rettsaken. Blant annet må alle som skal inn i rettssalen gjennom en sikkerhetskontroll og de må passere en metalldetektor.

Vitnebeskyttelse

Bråket i dag startet da alle i salen fikk beskjed om å forlate tinghuset. Et vitne skulle forklare seg uten tilhørere tilstede, og da medlemmer av de to gjengene var kommet ut oppsto bråket. Mellom 20 og 30 personer med tilknytning til A- og B-gjengen samlet seg foran tinghuset og begynte å rope til hverandre.

- Ropingen var svært høylytt, sier et vitne til Dagbladet.no. Hun arbeider i en forretning like ved, og løp bort til vinduet da hun hørte bråket.

Plutselig tørnet de to gjengene sammen. Politiet var meget raskt på plass og fikk skilt bråkmakerne.

- Da politiet kom løp ungdommene i forskjellige retninger med politifolkene i hælene, sier kvinnen til Dagbladet. Hun ønsker ikke å fortelle navnet sitt.

Stadig bråk

Bråket nå i ettermiddag var ikke det første, men det mest alvorlige. Ved 13-tida i dag var det også knuffing mellom gjengmedlemmene. Da skjedde det innendørs, i resepsjonen til tinghuset. Etter denne episoden fikk alle beskjed om å forlate bygget så lenge de ikke noe å gjøre der. Det førte til litt krangling mellom ungdommene og politiet. Kun de som skulle vitne fikk oppholde seg i gangene til tinghuset.