Seks pågrepet etter trussel mot skole

Anonym trusselmelding til Smiodden ungdomsskole i Hafrsfjord i Stavanger.

SEKS PÅGREPET: De seks ungdommene er avhørt i dag etter trusler i natt og i dag om at «noe alvorlig skulle skje» på skolen. Undervisningen på Smiodden skole fortsetter i dag. Foto: Smiodden
SEKS PÅGREPET: De seks ungdommene er avhørt i dag etter trusler i natt og i dag om at «noe alvorlig skulle skje» på skolen. Undervisningen på Smiodden skole fortsetter i dag. Foto: SmioddenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Seks unge menn er pågrepet, mistenkt for å ha rettet trusler mot Smiodden ungdomsskole i Hafrsfjord i Stavanger, opplyser politiet.
Rogaland politidistrikt ble varslet om en anonym trusselmelding som ble ringt inn til Smiodden ungdomsskole skole onsdag. Trusselen gikk ut på at «noe ville skje» ved skolen torsdag.

Avhørt
Politiet har i løpet av natt til torsdag etterforsket saken, og torsdag formiddag ble seks menn i 17-18-årsalderen pågrepet.

Etter det Dagbladet forstår er det tidligere elever ved Smiodden skole blant de pågrepne.

— Vi har avhørt de pågrepne og vil i løpet av formiddagen fortsette etterforskningen, sier visepolitimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet mener at de har pågrepet personene som sto bak trusselmeldingen.

Beslagla mobiltelefon
Under pågripelsen av en av personene beslagla politiet en mobiltelefon. Av samtaler og meldinger sporet på telefonen, kunne politiet også pågripe de fem andre ungdommene i saken.

- En har ringt, og de andre har medvirket til å planlegge eller å komme med formuleringer, sier visepolitimester Vik.

Politiet sier at de i utgangspunktet ikke vil gå inn for varetektsfengsling av noen av de seks.

- De er såpass unge. Men vi tar likevel dette alvorlig, spesielt i disse tider, sier Vik.

Fortsetter undervisningen
Vi fortsetter undervisningen etter råd fra politiet. Dette for ikke å skape panikk. VI mener heller ikke at det er grunn til panikk, sier rektor ved Smiodden skole, Martha Rødde til Dagbladet.

Hun vil ikke gå inn på innholdet i truslene skolen har mottatt.

Heller ikke politiet vil kommentere hva truslene gikk ut på. Det er ikke beslaglagt våpen eller andre skadelige gjenstander i forbindelse med pågripelsen av de seks ungdommene.