Seks pågrepet for bankbedrageri i Østfold

Skal ha bedratt over 100 millioner kroner. Politirazzia i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Politiet i Østfold har pågrepet seks personer, siktet for bedragerier for over 100 millioner kroner mot banker.Ifølge NRK Østfold har de pågrepne adresser i Fredrikstad, Sarpsborg, Moss og i Sverige. De skriver at det skal være snakk om fem banker som er omfattet av den organiserte svindelen.

- Det er snakk om lån på over 100 millioner kroner. Men vi er usikre på hvor mye bankene kan få tilbake ved eventuelle salg av boligene, sier politiadvokat Nils Vegard i Østfold politidistrikt til NRK.

Utelukker ikke flere pågripelser- Seks personer er pågrepet i dag, i Fredrikstad og Moss-distriktet. Politiet utelukker ikke flere pågripelser, sier operasjonsleder Trond Puck i Østfold politidistrikt til Dagbladet.- De seks blir etterforsket i 65 saker om svindel og falsk dokumentasjon. Fem banker mener de er svindlet for i alt mer enn 100 millioner kroner, sier Puck.

Ifølge NRK skal de ha operert gjennom en rekke firmaer involvert i bygge- og boligmarkedet og restaurantbransjen. De er mistenkte for å ha skaffet seg betydelige lån gjennom oppblåste boligpriser og falske lønnsdokumenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer