Seks pakistanere jages

Forsvant etter Sharm el-Sheik-bombingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Egyptisk politi søker etter seks pakistanske menn. De har forsvunnet etter at de var i Sharm el-Sheik under terrorangrepet fredag.

Eterforskerne sier ifølge AP at de seks kan ha vært med på å utføre eller planlegge de tre bombingene, som er de dødeligste som har rammet Egypt noen gang.

Politiet skal også ha funnet levningene etter det de mener er en pakistansk mann på Ghazala Gardens Hotel. Dette hotellet ble totalrasert av en av de tre bilbombene.

Etterlot passene sine

De seks ettersøkte skal ha bodd på hotell i byen, og etterlot passene sine i resepsjonen. Det er uklart hvilket hotell de bodde på, men politiet understreker at de ikke bodde på et av de hotellene som ble rammet.

Politiet jobber på spreng for å finne de som står bak bombene. Så langt har politiet avhørt 70 mistenkte om terrorbombene som har drept minst 64 mennesker.

Skjulte bomber blant grønnsaker

Ifølge nyhetsbyrået AP tok terroristene seg inn i byen i varebiler som var fullastede med eksplosiver.

Seks pakistanere jages

Bombene var skjult under grønnsaker i bilene.

En av bilene satte kurs for Ghazala Gardens Hotel, der terroristene plantet en bombe på parkeringsplassen, mens en annen kjørte bilen inn i hotellets resepsjon.

Mens folk rømte fra Ghazala Gardens, eksploderte bomben på parkeringsplassen. Sju mennesker ble drept.

Den andre varebilen, som trolig skulle til et annet stort hotell, ble stående fast i mylderet ved det ganle markedet i byen. To personer gikk ut av bilen, etter å ha startet nedtellingsmekanismen på bomben.

Politiet leter på spreng etter personen som plantet bomben på hotellet, og de to mistenkte som forlot bilen ved markedet.

Etterforskerne tror det er stor sannsynlighet for at de er i live.

DNA-tester foreldre

Det er tatt DNA-prøver av foreldrene til fem personer som er mistenkt for å stå bak en terroraksjon i Taba i oktober, og politiet skal sjekke DNA-en opp mot likene av selvmordsbomberne.

Etterforskerne har spor som tyder på at den ene selvmordsbomberen er en av de mistenkte etter terrorangrepene i oktober.

To forskjellige grupper har påtatt seg skylda for terrorangrepet. Den ene hevder å ha tilknytning til al-Qaida.

RUINHAUG: Dette er alt som er igjen av det populære hotellet Ghazala Gardens.
MISTENKT: Egyptiske Mohammed Rubaa Addallah er mistenkt for å ha stått bak terroraksjonen i Taba i fjor høst.
MISTENKT: Mohammed Gaiez al-Saba fra Egypt er mistenkt etter terroraksjonen i Taba i oktober i fjor.