Seks palestinere drept på Vestbredden

Israels hær drepte seks palestinere i et raid på Vestbredden og israelske krigsfly bombet to bygninger i Gaza by søndag kveld, opplyser palestinske sikkerhetskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De drepte var medlemmer av den væpnede gruppa al-Aqsa-martyrenes brigader.

Tidligere søndag ble fire israelere og fire palestinere såret i ulike angrep på Gazastripen.

Fire israelere ble såret da militante palestinere skjøt granater mot bosettingen Gush Katif, opplyser israelske redningsmannskaper. En av dem er alvorlig såret, melder israelsk radio.

Ingen skal ha blitt såret i bombeangrepet i bydelen Zeytoun i Gaza by sent søndag kveld, men bygningen som var mål for angrepet ble ødelagt. Det bor mange militante islamister i bydelen.

Det ble først meldt at det dreide seg om et helikopterangrep, men senere sa palestinske sikkerhetskilder at det var et krigsfly av typen F-16 som angrep.

Tidligere på dagen ble fire personer ifølge palestinske kilder såret da et israelsk helikopter avfyrte to raketter mot et hus i samme område.

Huset som ble ødelagt i angrepet, tilhører Hamas-medlemmet Abu Malik Jindiah. De fire som ble såret var alle tilfeldige forbipasserende, opplyser palestinsk helsepersonell.

Den israelske hæren hadde søndag kveld ikke kommentert angrepet.

I forrige uke ble to medlemmer av gruppen Islamsk hellig krig drept i et lignende helikopterangrep.

(NTB)