Seks palestinere drept

Israelske soldater skjøt og drepte til sammen seks militante palestinere nord på Gazastripen søndag kveld, ifølge israelske sikkerhetskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kildene sier de seks var på vei for å gjennomføre angrep mot israelske soldater og jødiske bosettere.

Tre palestinere ble drept ved byen Beit Hanoun av en spesialstyrke, ifølge de israelske kildene. De tre skal ha vært bevæpnet og hatt eksplosiver med seg. Palestinske kilder sa de tre forsøkte å plante en bombe ved veien øst for Beit Hanoun, og ble drept av en granat fra en israelsk stridsvogn.

Tidligere på kvelden ble tre palestinere drept i en skuddveksling nær de jødiske bosettingene Elei Sinai og Nesanit, ifølge israelske militær- og sikkerhetskilder. De tre skal ha hatt våpen og eksplosiver på seg.

Palestinske sikkerhetskilder sa at israelske stridsvogner avfyrte fire granater mot byen Beit Lahia like ved.

Palestinske sikkerhetsmyndigheter sier i en kunngjøring at israelske stridsvogner avfyrte minst 23 granater mot palestinskkontrollert område nordvest for byen Khan Younis. Angrepet skal ikke ha ført til noen skader.

Den israelske hæren offentliggjorde søndag s tatistikk som viste en reduksjon i antall angrep mot israelere etter at palestinernes president Yasser Arafat ba om en stans i slike angrep for to uker siden.

Ifølge disse tallene gjennomførte palestinere i snitt 11 angrep daglig etter talen, mens det var 18 angrep daglig i de to ukene før talen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer