Seks personer arrestert for politimordet

Tidligere politisjef vil gjeninnføre dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Totalt seks personer har hittil blitt pågrepet for å ha skutt de britiske politikonstableneSharon Beshenivsky (38) og Teresa Milburn (37). Det skriver BBC.

Fem menn og en kvinne avhøres nå om deres rolle i ranet av reisebyrået, som førte til skuddepisoden.

Våpendebatt

Beshenivsky døde av skadene, mens Milburn skal ha fått et skudd i skulderen som ikke er livstruende. Hun ligger nå på sykehus med væpnet livvakt.

Begge kvinnene var ubevæpnede, og reiser på ny spørsmål om hvorvidt britisk politi skal være bevæpnet eller ei. Den britiske innenriksministeren Hazel Blears ønsker ikke å væpne politiet, melder Reuters.

- Det er viktig at politiet har et nært forhold til folk flest. Dersom de skulle begynne å bære våpen, risikerer de å miste det nære båndet til folket, sier Blears.

Øye for øye?

Den tidligere sjefen for Londonpolitiet Sir John Stevens ønsker å gjeninnføre dødsstraff, som ble forbudt i 1965 (med unntak for landsforræderi).

SKUTT PÅ JOBB: Sharon Beshenivsky (t.v.) og Teresa Milburn. Foto: Scanpix
SKUTT PÅ JOBB: Sharon Beshenivsky (t.v.) og Teresa Milburn. Foto: Scanpix Vis mer

- Hele mitt liv har jeg vært i mot dødsstraff. Men etter det kaldblodige mordet på polititjenestekvinne Sharon Beshenivsky, har jeg skiftet mening. Jeg trodde aldri at jeg skulle si dette, men jeg er nå overbevist om at det monsteret som drepte denne unge kvinnen, bør betale for det med livet, sa Stevens på en pressekonferanse i dag.

SJOKKERT: Sir John Stevens ville gjerne ha innført dødsstraff for å gjengjelde politimordet.