Seks personer ble skadd i gateslag i Oslo

Fem av dem politifolk. 34 personer er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seks personer, blant dem fem politifolk, ble skadd i gateslaget i Oslo torsdag kveld i forbindelse med støttedemonstrasjonen for Israel. Til sammen ble 34 personer pågrepet og innbrakt i løpet av kvelden.

De til sammen 34 personene ble pågrepet og innbrakt i forbindelse med bråk og vold. De som ble pågrepet, til sammen tolv personer, er siktet for blant annet vold mot politiet eller siktet for legemsbeskadigelse.

De andre ble innbrakt i henhold til politiloven, ut fra hensynet til alminnelig ro og orden.

Politiet måtte ta i bruk tåregass da motdemonstrantenes angrep på den lovlige markeringen foran Stortinget tok overhånd. Pøblene tok i bruk nyttårsraketter, flasker, brannbomber, kniver og slagvåpen.

Stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt er oppgitt over oppførselen.

- Dette hører overhodet ikke hjemme i en fredelig demonstrasjon, og viser at enkelte hadde en annen agenda enn å bruke ytringsfriheten og uttrykke sin mening på fredelig vis, sier Fredriksen.

Etter at fredsmarkeringen var over, barket demonstranter og politi sammen igjen, og enda senere på kvelden satte noen fyr på juletreet på Universitetsplassen, ifølge politiet. De hissige bråkmakerne tok seg dessuten en runde langs Karl Johan og knuste butikkvinduer, satte fyr på søppel, kastet kaféstoler gjennom lufta og veltet gjerder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer