Seks personer dømt for å ha trent hunder til å jakte andre dyr

Fire menn og to kvinner er dømt til strenge fengselsstraffer for å ha trent opp hunder til å jakte og drepe andre dyr, som katt, grevling og kanin.

RETTSSAK: Hovedmannen fikk to og et halvt års fengsel blant annet for brudd på dyrevelferdsloven. Han erkjenner deler av forholdene, ifølge forsvareren hans, advokat Anders Westeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RETTSSAK: Hovedmannen fikk to og et halvt års fengsel blant annet for brudd på dyrevelferdsloven. Han erkjenner deler av forholdene, ifølge forsvareren hans, advokat Anders Westeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det meste av bevisene har de dømte selv produsert ved å filme og ta bilder av angrepene. Økokrim fant materialet på telefonene og datamaskinene deres. Der er det også funnet kommunikasjon om forholdene som strekker seg fra 2009 til 2015, melder NRK.

Film- og bildeopptakene viser blant annet hvordan flere hunder samtidig jakter og angriper blant annet en kanin og en grevling. Hundene, en spesiell type terriere og bulldogger, bet seg fast i grevlingen og holdt bittet i en halvtimes tid før hundeeieren avliver dyret.

- Det har pågått over lang tid, det er grovt og det viser en total mangel på respekt for dyr som vi ikke har sett tidligere, sier statsadvokat Inge Svae-Grotli i Økokrim.

Dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett på to og et halvt års fengsel for hovedmannen i saken for brudd på dyrevelferdsloven er den strengeste i norsk rettshistorie, ifølge Svae-Grotli. Hovedmannen anker dommen.

- Min klient har erkjent å ha overtrådt en del grenser for god dyrevelferd når det gjelder hunder og jakt. Han hadde helt klart ventet en streng reaksjon på de delene, men det som er overraskende, knytter seg til andre deler av dommen, sier advokat Anders Westeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer