Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks personer dømt til tidenes strengeste dom for dyremishandling

- Dommen er hårreisende streng, sier forsvareren til hovedmannen, Anders Westeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer er dømt for dyremishandling i Buskerud etter at de sperret tamme dyr inne med jakthunder. Dommen er den strengeste noensinne for dyremishandling i Norge.

Rettssaken i Kongsberg og Eiker tingrett varte i nesten to måneder. Lørdag er dommen avsagt, skriver TV 2. Seks personer, fire menn og to kvinner, er dømt til til sammen fem år og fem måneders fengsel.

Det har aldri blitt avsagt en strengere dom hva gjelder dyremishandling i Norge tidligere.

Trening av jakthund

De er dømt for blant annet å flere ganger ha plassert villsvin, tamrotter, kaniner og grevlinger i en innhegning uten fluktmuligheter. Deretter ble det sendt inn hunder som angrep og bet dyrene i hjel, eller holdt de fast slik at mennene måtte avlive dyrene selv.

Dette har de gjort for å lære hundene, som primært har vært amerikansk bulldog og patterdale, å jakte.

Forsvareren til hovedmannen som ble dømt til to og et halvt års fengsel, advokat Anders Westeng, reagerer på dommen. De har valgt å anke saken.

- Dommen er hårreisende streng, særlig hvis man sammenlikner den med straffeutmåling på andre rettsområder som vold mot mennesker og barn. Dette er en følelsesstyrt straffeutmåling uten forankring i rettskildene, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media