Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks personer drapssiktet i Oslo

Politiet har siktet seks menn i alderen 20 til 26 år for drap eller medvirkning til drap, etter at en 25 år gammel mann ble skutt i hodet og drept i en leilighet på Grünerløkka i Oslo like før klokka 04 i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks mennene, som er i alderen 20 til 26 år, var alle til stede i leiligheten der drapet skjedde. De seks ble innbrakt av politiet, og det ble i formiddag tatt ut siktelse for drap eller medvirkning til drap.

- Uklart

- Situasjonen var svært uklar, og de seks personene var ikke særlig meddelsomme overfor politiet da vi ankom. Vi valgte derfor å ta ut drapssiktelse mot alle, forteller politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge Abrahamsen var flere av de siktede påvirket av rusmidler da de ble innbrakt.

Politiet vil starte avhørene så raskt som mulig. På grunnlag av disse vil politiet ta stilling til hva som skjer videre, og om statusen til de siktede endres.

Skutt i hodet

Politiet fikk melding om drapet klokka 03.55 i dag tidlig. Meldingen gikk ut på at en mann var skutt i en leilighet i 1. etasje i Gøteborggata på Grünerløkka i Oslo.

Den 25 år gamle mannen døde som følge av skudd i hodet, men det er foreløpig ikke kjent hva som foranlediget drapet.

- Vedkommende er skutt i hodet. Omstendighetene er foreløpig uklare, men det er mulig det var et uhell, opplyste operasjonsleder Hilde Walsø ved Oslo politikammer til Dagbladet.no i morgentimene i dag.

Dette var før det ble tatt ut siktelse mot de andre personene som oppholdt seg i leiligheten der drapet skjedde.

Den 25 år gamle mannen døde i ambulansen på vei til Ullevål sykehus.

På besøk

Den avdøde 25-åringen var ifølge NTB på besøk i leiligheten hvor skuddet falt. Leiligheten ligger i andre etasje i en bygård på hjørnet av Gøteborggata og Helgesens gate på Grünerløkka.

Det er foreløpig ikke klarlagt hvorvidt leiligheten tilhører noen av de sju som var samlet der, eller hvorfor de var samlet.

Ingen av de siktede skal være i slekt med drapsofferet.

Tekniske undersøkelser

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe mer om omstendighetene rundt dødsfallet.

- Politiets teknikere jobber på åstedet, og vi starter avhør av de innbrakte nå, opplyser vaktleder Sindre Flaate ved kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.no.

Flaate ønsker ikke å kommentere hva slags skytevåpen som ble brukt.

Den avdøde 25-åringen er brakt til Rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelser.

Hele Norges coronakart