Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks personer er siktet i korrupsjonssaken i Drammen

I tillegg til de to saksbehandlerne i kommunen er fire utbyggere siktet i korrupsjonssaken i Drammen.

KORRUPSJONSSKANDALE: Klokken 13 i dag framstilles en 44 år gammel kommuneansatt for fengsling i drammen tingrett, siktet for grov korrupsjon. Fra før er en 57 år gammel kvinne siktet i samme sak. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KORRUPSJONSSKANDALE: Klokken 13 i dag framstilles en 44 år gammel kommuneansatt for fengsling i drammen tingrett, siktet for grov korrupsjon. Fra før er en 57 år gammel kvinne siktet i samme sak. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Den kvinnelige saksbehandleren (57) og mannen (44) som skal ha vært hennes medsammensvorne, er begge siktet for grov korrupsjon.

Kvinnen ble varetektsfengslet i fire uker. 44-åringen fremstilles for varetektsfengsling i Drammen tingrett klokka 13 i dag. Ingen av de to har erkjent straffskyld etter siktelsen.

I tillegg til de to kommunalt ansatte, er fire tiltakshavere som er avhørt i saken, siktet av politiet.

- Vi har foreløpig avhørt fire personer. De er siktet alle fire, sier Ole Johan Brett, leder for økokrimavsnittet ved tidligere Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Vil vokse Saken kan fortsatt vokse betydelig i omfang: Politiet kikker på rundt 30 byggesaker der den kvinnelige saksbehandleren skal ha mottat penger eller på annet vis opptrådt i strid med regelverket.

Kvinnen skal ha mottatt penger direkte inn på sin private konto, men skal også ha mottatt store kontantbeløp. Politiet har også funnet pengeoverføringer mellom den korrupsjonssiktede kvinnen og den medsiktede 44-åringen.

Arbeidsdelingen mellom de to skal ha bestått i at 44-åringen hanket inn «kunder», mens den 57 år gamle kvinnen sørget for å få sakene igjennom systemet.

Parallelt med politiets arbeid pågår det i Drammen kommune et stort oppryddingsarbeid, der man fortløpende inndrar byggetillatelsene som er gitt. Mange av byggesakene dreier seg om utbygging av utleiedeler, eller ombygging av eneboliger til leiligheter.

Kommunen har signalisert at de vil kreve inndratt eventuelle leieinntekter som er ervervet på feilaktig grunnlag. Det vil også bli aktuelt å rive mange av de ulovlige byggene.

Inhabil varaordfører I går ble det klart at varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani, har meldt seg inhabil i saken, fordi hans familie er involvert.

En tredjedel av eiendommene politiet undersøker i forbindelse med korrupsjonssaken, tilhører nære familiemedlemmer av Gilani, skriver NRK.

Gilani er nå i Pakistan på en tur som var planlagt før korrupsjonssaken kom opp.

- Jeg har meldt meg inhabil, det er det mest ryddige. Hva enkeltmennesker i min slekt gjør, kan jeg ikke stå ansvarlig for, sier Gilani til Dagbladet på telefon fra Pakistan i dag.

Han vil ikke søke permisjon fra jobben som varaordfører, slik enkelte drammenspolitikere har tatt til orde for i dag.

- De får mene hva de vil, jeg har sagt hva jeg mener, og har meldt meg inhabil fra første stund. De politiske motstandere som vil slå politisk mynt på dette får stå for det selv, sier Gilani til Dagbladet.

INHABIL: Varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani (V), sammen med Venstre-leder Trine Schei Grande. Gilani har meldt seg inhabil i korrupsjonssaken som ryster kommunen, fordi hans slektninger er involvert. - Jeg kan ikke stå ansvarlig for hva enkeltpersoner i min slekt gjør, sier Gilani til Dagbladet.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
INHABIL: Varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani (V), sammen med Venstre-leder Trine Schei Grande. Gilani har meldt seg inhabil i korrupsjonssaken som ryster kommunen, fordi hans slektninger er involvert. - Jeg kan ikke stå ansvarlig for hva enkeltpersoner i min slekt gjør, sier Gilani til Dagbladet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media