Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks personer har saksøkt guvernør etter brosabotasje

Chris Christies toppmedarbeider skapte trafikkaos med vilje.

 GUVERNØREN:  New Jersey-guvernør Chris Christie er i tøff vind om dagen. Han hevder han ikke visste noe om brosabotasjen før skandalen ble kjent. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP.
GUVERNØREN: New Jersey-guvernør Chris Christie er i tøff vind om dagen. Han hevder han ikke visste noe om brosabotasjen før skandalen ble kjent. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AP melder nå at seks innbyggere i New Jersey har gått til søksmål mot guvernør Chris Christie, som er i tøff motvind om dagen.

En av personene som har saksøkt Christie hevder hun fikk panikk under stengingen av George Washington-brua som varte i fire dager fra 9. september i fjor.

De sivilie søksmålene er mot guvernøren, delstaten New Jersey, havnevesenet i New York og havnevesenet i New Jersey, skriver AP.

Mistanker om skittent spill New Jersey-guvernør har tatt på seg ansvaret for «Bridgegate», en regelrett sabotasjeaksjon mot rushtrafikken over den gigantiske motorveibroa George Washington Bridge mellom New Jersey og New York.

Den republikanske politikeren nekter for at han selv kjente til hendelsen, og sier at han har sparket en medarbeider som var sentral i den plutselige stengingen av to felt på en påkjøringsrampe til den svært trafikkerte brua i september i fjor.

I fire dager hersket det et vanvittig trafikkaos.

Hevn Motivet var hevn mot en demokratisk ordfører i byen Fort Lee.

 KAOS:  George Washington Bridge er en av verdens mest trafikkerte motorveibruer. Arkivfoto: AP Photo/Mel Evans
KAOS: George Washington Bridge er en av verdens mest trafikkerte motorveibruer. Arkivfoto: AP Photo/Mel Evans Vis mer

- Jeg har ansvaret for det medarbeiderne mine gjør. Selv hadde jeg ingen kjennskap til saken, sier Christie under en pressekonferanse i ettermiddag, og forteller at han sparket visestabssjef Bridget Anne Kelly «fordi hun løy til meg».

- Jeg er utrolig skuffet. Jeg tror ikke at jeg har kommet til sinnestadiet ennå, men jeg er sikker på at jeg kommer dit. Jeg er lamslått. Hva galt gjorde jeg, siden folk trodde det var greit å lyve til meg? Jeg vil at folket i New Jersey skjønner at noe som dette er unntaket, ikke regelen, sier Christie.

Christie er av mange utpekt som en foreløpig favoritt i rekken av politikere som sikter mot nominasjonen av partiets presidentkandidat i 2016.

 PLANLEGGINGEN:  I en rekke eposter diskuterer Christie-rådgivere - og myndighetshavere utnevnt av Christie - hvordan de skal lage trafikkaos med vilje.
PLANLEGGINGEN: I en rekke eposter diskuterer Christie-rådgivere - og myndighetshavere utnevnt av Christie - hvordan de skal lage trafikkaos med vilje. Vis mer