Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks personer måtte forlate flyet etter at SAS feilberegnet vekta

- Dette er ikke uvanlig.

FEILBEREGNET: Passasjerene som måtte forlate flyet måtte vente et par timer på neste fly. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet
FEILBEREGNET: Passasjerene som måtte forlate flyet måtte vente et par timer på neste fly. Foto: Hans A. Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et SAS-fly som skulle fra Oslo til Trondheim mandag formiddag var for tungt til å ta av, og det måtte derfor lettes på vekten.

- Dette er ikke uvanlig. Vi har strenge regler å forholde oss til når det gjelder vekt på flyet, og i dette tilfellet var flyet for tungt, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til Dagbladet.

- En kombinasjon av baggasje, frakt, passasjerer og drivstoff utgjør den tyngste vekten på flyet, men dette beregnes i god tid i forveien, sier Johansen.

- Hvis dette beregnes i forkant, hvordan kan dere da ha overlastet flyet?

- Det kan være forskjellige faktorer som spiller inn. For eksempel hvis det er dårlig vær i området man skal lande, må man beregne ekstra drivstoff i tilfelle man er nødt til å lande på en annen flyplass enn den som er planlagt. Men jeg vet ikke hva som er årsaken i dette tilfellet, sier informasjonssjefen.

Seks personer måtte forlate flyet, og ble satt på neste flyvning til Trondheim.

-Vi har ivaretatt de det gjelder på best mulig måte, men det er selvfølgelig beklagelig overfor dem det gjelderm, sier Johansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media