EKSPLOSJON: Russiske myndigheter har pågrepet seks personer i kjølvannet av eksplosjonen på t-banen i St. Petersburg mandag.  Foto: Reuters / NTB Scanpix
<div><br></div>
EKSPLOSJON: Russiske myndigheter har pågrepet seks personer i kjølvannet av eksplosjonen på t-banen i St. Petersburg mandag. Foto: Reuters / NTB Scanpix

Vis mer

Seks personer pågrepet i kjølvannet av St. Petersburg-angrepet

Anklages for å ha rekruttert sentralasiatiske menn til IS og liknende organisasjoner. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer som er mistenkt for terrorrekruttering, er pågrepet i St. Petersburg i kjølvannet av mandagens angrep, opplyser russiske myndigheter.

Ifølge etterforskerne har de foreløpig ikke funnet bevis for at de har tilknytning til bombeangrepet som rammet den russiske byen mandag, der 14 mennesker ble drept og rundt 50 personer såret i et antatt selvmordsangrep.

I en uttalelse onsdag sier etterforskere at de pågrepne er fra sentralasiatiske tidligere Sovjet-republikker. De anklages for å ha rekruttert sentralasiatiske menn til den ytterliggående gruppa IS og andre liknende organisasjoner i St. Petersburg siden november 2015.

Ifølge russiske etterforskere er det kirgisisk-fødte Akbarjon Djalilov som er hovedmistenkt. Hans DNA skal ha blitt påvist på en veske som inneholdt eksplosiver, og som ble funnet på en stasjon nær der angrepet skjedde.

22-åringen skal ha hatt en markant endring i oppførsel etter at han kom tilbake til hjembyen St. Petersburg etter et besøk i Kirgisistan i februar.

(NTB)