Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks personer satt fast mellom skred - alle reddet

Fire kjøretøy var innesperret. Seks personer og en hund er evakuert.

SITTER FAST: Redningsselskapet har ankommet stedet og lyser opp skredsiden. Foto: Redningsselskapet
SITTER FAST: Redningsselskapet har ankommet stedet og lyser opp skredsiden. Foto: Redningsselskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld gikk det flere skred over E69 i Porsanger kommune.

En brøytebil, to personbiler og en varebil med til sammen seks personer og en hund ble sperret inne mellom skredene. Det ble først meldt om at bilene ble tatt av skredet, men dette ser ut til å ikke stemme, skriver Hovedredningssentralen (HRS) på sine hjemmesider.

Like etter midnatt meldte politiet i Finnmark politi og brannvesen har begynt evakueringen av de seks som har sittet fast mellom skredene. Like før klokka 01 natt til lørdag melder politiet at alle seks personene og hunden er evakuert i sikkerhet.

- Takk til alle som har bidratt i søket, skriver politiet i Finnmark på Twitter.

Dårlig vær

Frode Iversen i HRS sa til Dagbladet fredag kveld at politi og brannvesenet har hatt nødt til å ta hensyn til skredfaren.

Iversen opplyste at et varsel om potensiell ekstremværfare ble meldt tidligere i dag, med svært stor skredfare på Vest-Finnmark.

Brannvesen, politi og ambulanse står klare både på nord- og sør-siden.

- Viking har vært inne i området, men på grunn av været, mye turbulens og dårlig sikt kunne ikke de gjorde noe, sier Iversen, som forteller at de nå forsøker å ta sjøveien.

- Vi jobber så fort vi kan, men vi kan ikke ta noen risiko for at flere går i skredet, sa Iversen til Dagbladet klokka 21.30.

- De har det bra

Klokka 23.30 sa operasjonsleder i politiet i Finnmark, Thomas Pettersen, at de sammen med brannvesenet i Hammerfest snart skulle gjøre vurderinger om hvordan de skulle gå fram. Ikke lenge etterpå startet evakueringen.

Politiet hadde hele tiden kontakt med de seks personene som satt inne. Pettersen fortalte at alle hadde det bra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!