Seks personer siktet

En mann i 50-åra er funnet død etter en hendelse på Fjellhamar i Lørenskog. Politiet har startet en drapsetterforskning. En mann er siktet for drap, og totalt seks personer er siktet i saken.

FJELLHAMAR: Politiet har startet drapsetterforsking etter en voldshendelse på en adresse på Fjellhamar i Lørenskog natt til søndag. Dette skriver politiet i en pressemelding. Dette sier innsatsleder Knut Hammer. Video/Dagbladet. Reporter/Stian Drake. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FJELLHAMAR/ OSLO (Dagbladet): Politiet har startet drapsetterforsking etter en hendelse på en adresse på Fjellhamar i Lørenskog natt til søndag. Dette skriver politiet i en pressemelding.

Avdøde er en litauisk statsborger i slutten av 50-åra.

Politiet skrev tidligere at den avdøde mannen var en polsk statsborger. I en oppdatering klokka 11:00 retter politiet, og skriver at det er en litauisk borger som er død.

Seks personer er pågrepet og siktet i saken skriver politet klokka 13.00 i en pressemelding.

- De befinner seg nå på politihuset i Lillestrøm der de vil bli avhørt i løpet av ettermiddagen, heter det i pressemeldingen.

Politiet opplyser til Dagbladet at alle seks pesonene foreløpig er siktet for drap.

- Alle personene er siktet for drap, fordi det enda ikke er grunnlag for å avklare hver enkeltes rolle i saken, sier politiadvokat John Skarpeid.

Tidligere i dag opplyste politet om at de hadde pågrepet en mann.

Hendelsesforløpet er uoversiktlig, og vi må derfor fortsatt være svært sparsommelig med opplysninger om de faktiske forhold, skriver politiet.

- Vi kan fortsatt ikke si noe om eventuell relasjon mellom avdøde og de siktede, eller gi mer informasjon om dem, heter det videre.

Etterforskingen fortsetter for fullt utover dagen, med både åstedsundersøkelse og avhør av vitner og siktede.

Én mann ble først pågrepet

En mann ble pågrepet natt til søndag, antatt å være gjerningspersonen.

Mannen er siktet for drap opplyser politiadvokat i Øst politidistrikt John Skarpeid til Dagbladet.

- Innledende avhør har blitt gjennomført, sier Skarpeid.

Det er enda ikke klart om det er en relasjon mellom den avdøde mannen og gjerningspersonen.

Seks personer er nå pågrepet og siktet i saken.

Har du tips i saken? ring 24 00 00 00, eller send en e-post til 2400@dagbladet.no

AVSPERRET: Politiet har avsperret området etter en litauisk mann i slutten av 50-årene ble funnet død natt til søndag på en adresse på Fjellhamar i Lørenskog. Saken etterforskes som drap. Foto: Stian Drake/ Dagbladet
AVSPERRET: Politiet har avsperret området etter en litauisk mann i slutten av 50-årene ble funnet død natt til søndag på en adresse på Fjellhamar i Lørenskog. Saken etterforskes som drap. Foto: Stian Drake/ Dagbladet Vis mer

Sitter i varetekt

Operasjonssentralen i Øst politidistrikt ble natt til søndag varslet av AMK om en mann som angivelig var utsatt for en alvorlig voldshendelse. Få minutter seinere får politiet melding om at mannen er død.

Hendelsen skal ha skjedd et sted mellom midnatt og klokka 1 natt til søndag, opplyser Øst politidistrikt til NRK.

Innsatsleder Knut Hammer sier til Dagbladets reporter på stedet at politiet fikk en melding om hendelsen omtrent klokka halv ett i natt, om en død person. Deretter rykket politiet ut til stedet.

- Politiet har pågrepet en person som sitter i varetekt på Lillestrøm politistasjon, sier Hammer til Dagbladet.

UNDERSØKELSER: Politiets innsatsleder Knut Hammer, sier til Dagbladet at de gjennomfører tekniskte undersøkelser på stedet. Saken etterforskes som drap, og én person er pågrepet. Foto: Geir Olsen / NTB
UNDERSØKELSER: Politiets innsatsleder Knut Hammer, sier til Dagbladet at de gjennomfører tekniskte undersøkelser på stedet. Saken etterforskes som drap, og én person er pågrepet. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Avsperret område

Videre opplyser han at åstedet er sperret av, og at det er foretatt noen krimtekniske undersøkelser på stedet.

- Det vil bli foretatt ytterligere krimtekniske undersøkelser, og åstedet vil da være sperret av og bevokta til de er ferdig, sier innsatslederen.

I pressemeldingen kommer det fram at det er igangsatt teknisk og taktisk etterforsking for nærmere å avklare omstendighetene rundt hendelsen, heter det i pressemeldingen.

Det er begjært en rettsmedisinsk undersøkelse av avdøde. Politiet antar denne vil skje i løpet av mandag eller tidlig i uka.

- Av hensyn til den innledende og pågående etterforskingen har politiet ingen flere opplysninger å gi om hendelsen nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer