JAKTER GJERNINGSMANNEN: Politiet har bedt folk i nabolaget holde seg inne mens de leter etter Sergei Pomazun, som skal ha skutt og drept seks personer. Foto: Andrei Kaksuslov / Russian Interior Ministry of Belgorod / Reuters
JAKTER GJERNINGSMANNEN: Politiet har bedt folk i nabolaget holde seg inne mens de leter etter Sergei Pomazun, som skal ha skutt og drept seks personer. Foto: Andrei Kaksuslov / Russian Interior Ministry of Belgorod / ReutersVis mer

Seks personer skutt og drept i Russland

Politiet jakter gjerningsmannen i nabolag, og ber folk holde seg inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks personer er drept etter at en mann begynte å skyte rundt seg i en jaktbutikk i byen Belgorod i Russland i dag.

Politiet jakter nå på Sergei Pomazun, en tidligere straffedømt mann i 30-årene, som de mener står bak.

Pomazun skal ha begynt å skyte i en butikk rundt klokka 14, lokal tid, og drepte umiddelbart tre personer inne i butikken, og to utenfor, melder nyhetsbyrået Associated Press.

En av de drepte skal være en jente i tenårene. I tillegg døde en sjette person på sykehuset etter å ha blitt kritisk skadd i skyteepisoden.

Pomazun skal ha forsvunnet fra stedet i en BMW, og det er foreløpig uvisst hvorfor han begynte å skyte.

Spesialstyrker Ofrene er fire menn i alderen 28-45, og to skolejenter, opplyser politiet.

- Vi leter etter den mistenkte. Det er uklart hva som egentlig skjedde, og om det var en krangel på stedet, for alle som var til stede er døde, sier Alexei Pomorov, talsmann for politiet, mandag kveld.

Det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti siterer lokale etterforskere på at mannen begynte å skyte da han skulle rane butikken.

Politiet har sperret av hele nabolaget og ber folke holde seg innendørs mens de leter etter Pomazun.

Ifølge nyhetsbyrået skal politiet kjenne til hvor han befinner seg, og har sendt spesialstyrker til stedet.

Faren mistenkt Til å begynne med ble det rapportert at du menn var involvert i skytingen. Bilen gjerningsmannen kjørte var registrert på hans far, noe som førte til at faren først ble mistenkt.

Faren til den antatte gjerningsmannen samarbeider imidlertid nå med politiet.

Vladimir Putins sekretær, Dmitry Peskov, opplyser at presidenten er informert om situasjonen. Slike skyteepisoder er sjeldne i Russland, som har strenge våpenlover.

Belgorod ligger sørvest i Russland, omtrent 40 kilometer fra grensa til Ukraina. Byen har over 420 000 innbyggere.

SEKS DREPT: Seks mennesker ble drept etter at en mann begynte å skyte i en butikk i Belgorod i Russland i dag. Foto: Andrei Kaksuslov / Reuters
SEKS DREPT: Seks mennesker ble drept etter at en mann begynte å skyte i en butikk i Belgorod i Russland i dag. Foto: Andrei Kaksuslov / Reuters Vis mer