SEKS DREPT: En politimann dirigerer trafikken bort fra stedet der en mann har skutt og drept seks pasienter på et aldershjem. Foto: GERRY BROOME/AP/SCANPIX
SEKS DREPT: En politimann dirigerer trafikken bort fra stedet der en mann har skutt og drept seks pasienter på et aldershjem. Foto: GERRY BROOME/AP/SCANPIXVis mer

Seks personer skutt og drept på aldershjem

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks personer skal være skutt og drept, og tre personer skal være skadet, etter en skyteepisode på et sykehjem i North Carolina i USA, melder CNN.

En mann er pågrepet etter skytingen, og han er også blant de skadde. Også en politimann skal være skadet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Skyteepisoden skjedde på Pinelake Health and Rehab Center i byen Carthage, som er et aldershjem og rehabiliteringssenter for blant annet Alzheimerpasienter, med 90 sengeplasser.

- Mannen tok seg inn på området tungt bevæpnet, og begynte å skyte mot mennesker i rullestoler, sier senator Harris Blake til WRAL News.

- Forferdelig hendelse
Emily Sloane, en talskvinne for sykehuset FirstHealth Moore Regional Hospital, sier til CNN at sykehuset har fått inn seks skadde pasienter. Men politiet bekrefter at det er snakk om seks døde og tre skadde.

Politimester i Carthage, Chris McKenzie, sier at det er uklart hva slags motiv gjerningsmannen hadde, ifølge TV-stasjonen . Så langt tyder alt på at alle de seks drepte er pasienter ved sykehjemmet.

- Dette er en forferdelig hendelse i en hvilken som helst by, men likevel spesielt når man har å gjøre med en så liten by som Carthage. Det er tøft, sier McKenzie til TV-stasjonen.

Ikke pasient
Politimannen skal ikke være alvorlig skadet, men det er uklart hva slags skader gjerningsmannen og en tredje skadd har. Den pågrepne beskrives som en ung mann, og han skal ikke ha vært pasient på stedet, ifølge ABC.

McKenzie opplyser at aldershjemmet er «under kontroll», og at beboerne der har blitt flyttet til en annen bygning etter skytingen.

SEKS DREPT: Seks pasienter på et aldershjem skal være skutt og drept i byen Carthage i Norght Carolina. Kart: GOOGLE EARTH
SEKS DREPT: Seks pasienter på et aldershjem skal være skutt og drept i byen Carthage i Norght Carolina. Kart: GOOGLE EARTH Vis mer