- Seks personer tatt for helikopterranet

Piloten skal være blant dem.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Til sammen er seks personer pågrepet for å ha vært involvert i det spektakulære helikopterranet i Västberga i Stockholm forrige onsdag oppgir Södertörns tingrett overfor det svenske nyhetsbyrået TT, skriver Aftonbladet.se.

En 34 år gammel mann som politiet mener var piloten under ranet skal være blant de pågrepne.

Han har fått oppnevnt stjerneadvokaten Leif Silbersky. TT oppgir at fem andre personer har fått oppnevnt forsvarere i saken.

Gjennom sitt eget firma skal han ha utført flere helikopteroppdrag for ulike tv-produksjoner, blant annet i svensk TV4, og har jobbet med store internasjonale prosjekter.

- Offentlig informasjon
Politiet ønsker ikke å kommentere spesifikt hvor mange de har pågrepet, bare at det er «et antall».

- Tingretten har gitt ut den informasjonen som er offentlig tilgjengelig, men vi kommer ikke til å kommentere dette, sier pressetalsmann Varg Gyllander i Rikskriminalpolisen til Dagbladet.

Han sier de ikke kommer til å kommentere etterforskningen i det hele tatt i dag, men sier:

- Vi arbeider med en intensiv politietterforskning. Nå er det viktig at all informasjon holdes internt slik at vi får gjort en best mulig jobb, sier Gyllander.

Tatt på flyplassen
I går ble flere personer pågrepet og siktet for grovt ran eller medvirkning. Noen av dem hadde flybilletter til land i Asia med avgang fra Arlanda allerede seinere på dagen, skriver Expressen. Én av pågripelsene skjedde ifølge Aftonbladet på selve flyplassen.

- De skulle reise til andre land der det er varmt og billig å leve, sier en politikilde til Expressen.

Politiet er svært sparsommelige med detaljer rundt pågripelsene. Men ransetterforskerne framstår svært sikre på at de siktede faktisk har vært involvert i tidenes mest oppsiktsvekkende ran i Sverige.

- Mistenkte er vel kanskje feil ord. Vi vet at det er dem. Det kan også bevise rent objektivt i en rettssal, sier en politikilde til Expressen.

Store mengder beslag er gjort hjemme hos de siktede, blant annet flere pcer og mobiltelefoner. Flere av ranerne skal ha blitt telefonavlyttet i forkant av pågripelsene.

Hos helikopterpiloten, der etterforskerne bar ut 17 kasser med beslag, skal det blant annet ha blitt funnet flere kart.

Dagbladet kommer med mer.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer