Seks personer tiltalt for ulovlig ulvejakt

I Elverum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seks personer er tiltalt for å forsøke å felle ulv i Elverum kommune i februar i år. Økokrim mener jakten var et ledd i organisert kriminalitet, melder NTB.

En av de tiltalte, en mann, er også mistenkt for å ha skutt ulv på reveåte 14. mars. Mannen og ytterligere en av de tiltalte er i tillegg tiltalt for brudd på våpenloven, opplyser Økokrim.

En annen sak fra 2012-2013, hvor fem personer var tiltalt for ulovlig ulvejakt, er henlagt på bevisets stilling.

Opprinnelig tolv personer Den 8. april i år ble tolv personer pågrepet for ulovlig ulvejakt.

- Aksjonen er resultat av etterforskning gjennom denne vinteren mot grupperinger som etter politiets vurdering driver organisert uttak av ulv innenfor forvaltningsområdet for ulv sa førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim i en pressemelding den gang.

Den folkevalgte viltlederen i Elverum, Ove Mellem (Sp) trakk seg fra vervet som leder av viltfaglig utvalg i kommunen da han ikke følte han kunne uttale seg fritt.

- Jeg snakker ikke med angivere! utbrøt ulvejaktforkjemper Ove Mellem mot Dag Bjørndal, leder av den ulvevennlige organisasjonen «Aksjonen rovviltets røst», utenfor rettssalen i Sør-Østerdal tingrett da to menn ble framstillt for fengsling i april.

- Ikke sauebønder Dag Bjørndal sier til Dagbladet i dag at elgjegere er ulvens største fiende.

- Det er ikke sauebønder som er ulvens største fiende. I min erfaring er de fleste som driver ulovlig jakt, elgjegere. Der er mange jegere samlet på en gang i skogen, med kraftige rifler. De forventer å få lov til å få jakte i fred, uforstyrret av ulven. Ikke alle, men de fleste av disse menneskene er sterke motstandere av at vi skal ha ulv i Norge, hevder han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer