SPERRET AV: Flere gater i Baton Rouge er sperret av etter at tre politibetjenter ble skutt og drept. Tre andre betjenter skal være kritisk skadet. Foto: Reuters/NTB: Scanpix
SPERRET AV: Flere gater i Baton Rouge er sperret av etter at tre politibetjenter ble skutt og drept. Tre andre betjenter skal være kritisk skadet. Foto: Reuters/NTB: ScanpixVis mer

Seks politibetjenter skutt i USA - tre er drept

Mistenkt gjerningsmann (29) er bekreftet død. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Gavin Eugene Long (29) skal ha stått bak drapene på politibetjentene i Baton Rouge, opplyser politiet.

Seks politibetjenter ble skutt, tre av dem drept i Baton Rouge i Louisiana, USA, da en gjerningsmann åpnet ild på en bensinstasjon langs en hovedvei i nærheten av delstatshovedstadens politihovedkvarter.

Politiet mistenkte først at flere gjerningspersoner var på frifot, men på en pressekonferanse søndag ettermiddag lokal tid opplyser imidlertid politiet at mannen som ble skutt og drept i sammenstøt med politiet, antas å være den eneste gjerningsmannen.

De har likevel pågrepet to personer de mener kan knyttes til angrepet.

- Stå sammen

En 32 år gammel, en 41 år gammel og en 45-årig politibetjent ble drept under angrepet.

På en pressekonferanse uttalte politiet at byens befolkning må stå samlet.

- Hvis vi ikke står sammen som et folk, som en stat, som en nasjon, vil vi bli ødelagt, uttalte politiet.

Sperret av gater

CNN har snakket med en kilde med kjennskap til etterforskning som har fortalt kanalen at politiet mottok meldinger om en «mistenkelig person som gikk nedover Airline Highway med et automatvåpen».

Da politiet ankom stedet, åpnet gjerningsmannen ild mot dem, ifølge kilden. Tilstanden for de tre andre politimennene skal være kritisk.

Skytingen skal ha startet klokken 8.45 lokal tid søndag, og politiet har sperret av flere gater i nærheten av politihovedkvarteret i delstaten.

Fordømmer

President Obama fordømmer angrepet som utspilte seg i delstatshovedstaden i Louisiana søndag morgen

- Dette er gjort av feiginger. Angrep på offentlige tjenestemenn må stoppe, sier den amerikanske presidenten i en uttalelse søndag.

TRE DØDE: Tre politibetjenter er døde, og tre er skadd, i et skytedrama i Baton Rouge. Én mistenkt som gjerningsmann er drept, mens politiet leter etter flere. Video: CNN Vis mer

Guvernøren i Louisiana, John Bel Edwards, sier at han ber for ofrene og deres pårørende.

– Dette er et uforståelig og uberettiget angrep på oss alle i en tid hvor vi trenger samhold og helbredelse, sier guvernøren i Louisiana, John Bel Edward til CNN.

The New York Times har snakket med ett vitne som forteller at han var i bakgården sin da han hørte flere skudd.

- Jeg hørte trolig 10 til 12 skudd, så kom sirenene og helikoptrene og alt annet, sier Mark Clements.

WBRZ har snakket med ett vine som sier at en mann som var kledd i sort med finlandshette skal ha åpnet ild og skutt rundt seg.

Motivet bak skytingen er foreløpig ikke kjent, men politiet sier til CNN at de ikke tror drapene er raserelaterte.

Vold og demonstrasjoner

Stemningen mellom politiet og lokalmiljøet i Baton Rouge har vært amper helt sida 5. juli da 37 år gamle Alton Stirling ble skutt av drept av patruljerende politi.

Drapet ble filmet og spredt på nettet, og en dag senere filmet en annen afroamerikansk kvinne kjærestens siste minutter etter at han tilsynelatende ble skutt av politiet i den amerikanske delstaten Minnesota. Videoen ble strømmet direkte på Facebook.

I etterkant av drapene har det vært demonstrasjoner over hele USA og i andre land vedrørende politibrutalitet og rasisme.

Etter drapene ble fem politimenn skutt og drept av en afroamerikansk snikskytter i Dallas.

Politiet har fortalt at gjerningsmannen hadde planlagt storangrep på byen.

Våpenkontroll
I juni krevde flere politikere strengere våpenkontroll i USA etter massakren på en homseklubb i Florida 12. juni som krevde 49 liv.

Etter at forslaget opprinnelig ble nedstemt av republikanerne i Senatet, svarte om lag 100 demokrater med en 25 timer lang sitt-ned-aksjon i Representantenes hus.

Republikaneren Paul Ryan avfeide først aksjonen som et PR-stunt, men har likevel latt seg overbevise om en ny avstemning om våpenkontroll.