Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seks politimenn drept og 20 personer skadd i terrorangrep i det sørøstlige Tyrkia

I Diyarbakir.

BOMBEANGREP: Seks politifolk er drept i et bilbombeangrep i den kurdiskdominerte byen Diyarbakir sørøst i Tyrkia, ifølge sikkerhetskilder. Rundt 20 personer er såret. Foto: NTB Scanpix/ AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN
BOMBEANGREP: Seks politifolk er drept i et bilbombeangrep i den kurdiskdominerte byen Diyarbakir sørøst i Tyrkia, ifølge sikkerhetskilder. Rundt 20 personer er såret. Foto: NTB Scanpix/ AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks politimenn er drept og 20 personer er skadd etter at en bilbombe gikk av i nærheten av en buss med politimenn i Diyarbakir i Tyrkia.

Angrepet var rettet mot en minibuss som fraktet politiets spesialstyrker, ifølge en sikkerhetskilde. Bilbomben eksploderte nær en busstasjon, melder den tyrkiske TV-kanalen Haberturk torsdag.

En rekke ambulanser ble sendt til stedet. Både politibetjenter og sivile er blant de sårede, flere av dem er alvorlig såret, sier en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP. Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu skal etter planen på et sjeldent besøk til Diyarbakir fredag.

Området har vært åsted for harde kamper mellom tyrkiske soldater og kurdiske opprørere siden en skjør våpenhvile brøt sammen i fjor sommer.

Etter at våpenhvilen kollapset i fjor, skapte en tyrkisk militæroperasjon mot væpnede kurdiske grupper en borgerkrigslignende situasjon sørøst i landet tidligere i vinter.
(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!